Eskişehirde cam atölyesi

Eskişehirde cam atölyesi -Başkan Sakallı: Ümit ediyorum günün birinde Eskişehir, cam sanatının, cam sektörünün ülkedeki önemli bir merkezi haline gelir


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi, Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Hollanda cam sanatı tasarımlarına ev sahipliği yapıyor.
     Dışişleri, Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Hollanda Tasarım Kurumu desteğiyle Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneğinin düzenlediği, Yaratıcılık Köprüleri: Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere başlıklı proje kapsamında, Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi Cam Atölyesinde düzenlenen etkinlikler yapıldı.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ve Hollanda ilişkilerinde sadece sosyal, kültürel, sanatsal iletişime bir katkıda bulunmadıklarını belirterek, iki ülkenin yerel yönetimlerinin, sanatçılarının ve cam sevenlerinin birlikte çalışabileceklerini gösterdiklerini kaydetti.
     Hollandadan gelen katılımcılara teşekkür eden Sakallı, Ümit ediyorum günün birinde Eskişehir cam sanatının, cam sektörünün ülkedeki önemli bir merkezi haline gelir. İyi ki geldiniz dedi.
     Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği Başkanı Vecdi Sayar da, Odunpazarı Belediyesi ile işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
     Etkinlik kapsamında cam atölye çalışmasını yürütecek Amsterdam Gerrit Rietveld Akademisinin Cam Bölümü Başkanı Jens Pfeifer da bir hafta boyunca cam sanatı için ellerinden gelini yapacaklarını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Sakallı, Sayar ve Pfeifere birer plaket verdi.
     Açılış cam gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirde cam atölyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER