Eskişehirde minibüs sulama kanalına devrildi

Eskişehirde minibüs sulama kanalına devrildi -Yaralanan sürücü, kazayı gören arkadaşı ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı -Su altında kalan araçtan çıkarılan sürücüye ilk müdahale, 112 Acil Servis ekiplerince minibüs üzerinde yapıl


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, minibüsün kanala devrilmesi sonucu yaralanan sürücü, su altında kalan araçtan, kazayı gören arkadaşı ve vatandaşlar tarafından çıkarıldı. Sürücüye ilk müdahale, 112 Acil Servis ekiplerince minibüs üzerinde yapıldı.
     Kenan Uçar idaresindeki 16 HT 456 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Emek Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında DSİye ait sulama kanalına devrildi. Şoför mahalli su altında kalan aracın sürücüsü Uçar, yaralandı. Uçar, kaza anında olay yerinden geçen arkadaşı Cihat Tosun ve diğer vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılıp, minibüsün üzerine taşındı.
     Yaralı sürücüye ilk müdahale, 112 Acil Servis ekiplerince, araç üzerinde yapıldı. Uçar, daha sonra kanal kenarında el ele tutuşan polisler, vatandaşlar ve itfaiye görevlilerinin yardımıyla ambulansa götürüldü.
     Uçar, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Bu arada gazetecilere açıklama yapan Cihat Tosun, minibüsün kanala devrildiğini görünce koşarak aracın yanına geldiğini anlatarak, "Tesadüfen kaza yerindeydim. Sürücü, çok samimi arkadaşım. Çevreden yetişen bir vatandaş aracın kapısını tuttu, ben de arkadaşımı yukarıya çektim. Hemen aracın üzerine aldık ve 112 Acil Servis ekibini bekledik. Suyun içinde kendinden geçmiş haldeydi, araçtan çıkarmasaydık boğulabilirdi" diye konuştu.
     Öte yandan, vinçle kanaldan çıkarılan minibüs otoparka çekildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde minibüs sulama kanalına devrildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER