Eskişehirdeki Kuran kursları yeni eğitim öğretim

Eskişehirdeki Kuran kursları yeni eğitim öğretim yılına başladı -İl Müftüsü Ersoy: -Yeterli sayıda grupların oluşması ile her zaman her yerde Kuran kursu hizmeti verilecektir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Kuran kurslarının 2012-2013 eğitim öğretim yılı başladı.
     Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, Gökmeydan Kız Kuran Kursunun, yeni eğitim öğretim yılının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kuran kurslarının yaygın din eğitimi faaliyetlerinin en önemli bölümünü oluşturduğunu ifade ederek, Kuran kurslarımız, insanlarımızın bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği toplumsal dayanışmanın sağlandığı müesseselerdir dedi.
     Kuran kurslarında herhangi bir yaş sınırlandırması bulunmayacağına dikkati çeken Ersoy, Kuran eğitiminin daha etkili ve verimli hale getirilmesi amacıyla İhtiyaç Odaklı Kuran Kursları Eğitim Programı geliştirildiğini kaydetti.
     Eğitimlerin Temel Öğretim programı, Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Programı ve Ek Öğretim Programı olmak üzere üç bölümde yapılacağını belirten Ersoy, Kuran Kursunda okuyacak öğrencilerin kullandıkları bütün materyallerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edileceğini bildirdi.
     Eskişehir genelinde 161 Kuran Kursunda toplam 184 öğreticiyle hizmet verdiklerini anlatan Ersoy,Getirilen yeniliklerle Kuran Kursu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaçları gözününe alınarak, geçtiğimiz senelerdeki zaman ve mekan kısıtlaması ortadan kaldırılmıştır. Yeterli sayıda grupların oluşması ile her zaman her yerde Kuran Kursu hizmeti verilecektir diye konuştu.
     Açılışta, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin öğrenciler ve öğreticilere yönelik yayımladığı mesaj okundu. Mesajda Görmezin şu ifadelerine yer verildi:
     Sevgili Kuran öğrencileri; sizlere düşen görev, devlet millet işbirliği ile oluşturmuş olduğumuz bu imkanlardan ve hocalarımızdan azami derecede istifade etmeniz, zamanı iyi değerlendirmeniz ve medeniyetimize yakışır bir tekamülü hayatınızda gerçekleştirerek örnek bir Müslüman olmanızdır.
     Değerli hocalarımız; Değişen ve gelişen şartları da dikkate alarak, önce kendimizi geliştirmeli bununla birlikte dilimizi, üslubumuzu yeniden gözden geçirerek gönül dilini, kardeşlik ahlakını ve hukukunu da ihmal etmeyen bir anlayışla, hizmetlerimizi sürdürmeliyiz.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki Kuran kursları yeni eğitim öğretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER