Eskişehirdeki tabloların nü olması nedeniyle sansürlendiği

Eskişehirdeki tabloların nü olması nedeniyle sansürlendiği iddiası -Eskişehir Valiliği: Valiliğimiz tarafından konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan bir serginin resimlerinin nü olması nedeniyle sansürlendiği iddiası üzerine Eskişehir Valiliğinin inceleme ve soruşturma başlattığı bildirildi.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, 18-19 ve 20 Aralık 2012de bazı yerel ve yaygın basında, Eskişehir Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan bir serginin resimlerin nü olması nedeniyle sansürlendiği yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
     Sergi sahibi Emin Gülören 15 Haziran 2012de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurarak kişisel yağlı boya ve heykel sergisi açmak istediğini dile getirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Seçici Kurul tarafından 17-25 Aralık 2012de örnekleri verilen eserlerle sergi açması uygun görülmüştür. Ancak serginin açılışını takiben Emin Gülörenin sergisinin evvelce beyan ettiği eserlerden tamamen farklı tablolardan oluştuğu anlaşılması üzerine Emin Gülörene Devlet Güzel Sanatlar Galerileri Yönetmeliğinin amaç dışı kullanım maddesi gereğince sergisinde yer vereceğini beyan ettiği eserleri sergilemekle yükümlü olduğu bildirilmiştir. Emin Gülören, bu konuda hiçbir itiraz ileri sürmemiş, aksine tabloların değiştirilmesine kendi eliyle yardım etmiş, daha sonra da eserlerinin sansürlendiğini iddia etmiştir. Sergi açma usullerinin belirlendiği hukuki düzenlemelere, tarafların uymaları zorunludur. Konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 18 Aralıkta açıklama yapılmış ve yazılı basınımızda bu açıklamaya yer verilmiştir. Valiliğimiz tarafından konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki tabloların nü olması nedeniyle sansürlendiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER