Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Atletizmi Geliştirme Projesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Atletizm Federasyonunun Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında düzenlediği kros yarı final müsabakaları, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Bilim, Kültür ve Sanat Parkında yapıldı.
     1500 ve 2 bin metre kros yarı final müsabakalarına, 35 ilden yaklaşık 350 yakın sporcu katıldı. Müsabakalarda, bin 500 metre yarışlarında kızlarda Aksaray il takımı, erkeklerde ise Manisa il takımı birinci oldu. 2 bin metre kızlarda ise Isparta il takımı birincilik kürsüsünde yerini alırken, erkeklerde Konya il takımı birinci oldu.
     Çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışlarda dereceye giren takımlar, 19 Mayısta Ankarada düzenlenecek final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
     Yarışlar sonunda, dereceye giren sporcu ve takımlara ödülleri Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Neşet Arduç, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve eski milli atlet İsmail Akçay tarafından verildi.
    
     -Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası dolayısıyla Folklorik Tınılar Korosunu müzikseverlerle buluşturdu.
     Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında ücretsiz düzenlenen konserde Yunus Emre, Nesimi, Genç Abdal gibi tasavvufçuların ilahileri seslendirildi.
     Solistliğini koloratur soprano Leyla Pekinin yaptığı koro, konser sonrası seyirciler tarafından alkışlandı.
    
     -Odunpazarı Belediyesinden görme engelliler için çalışma
    
     Odunpazarı Belediyesi görme engelli vatandaşların rahatlıkla yürüyebilmeleri için hissedilebilir yüzey uygulaması yaptı.
     Odunpazarı Belediyenin görme engellilerin rahatlıkla kullanabileceği hissedilebilir yüzey uygulamasını yarın saat 11.00de Hamamyolu Caddesinde düzenlenecek açılışla hizmete sunacak.
    
     -Yunus Emre için halk oyunları gösterisi
    
     Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeniyle, bir gösteri gerçekleştirdi.
     Tepebaşı Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Espark Alışveriş Merkezi işbirliğiyle sonucu gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinde topluluk, farklı yörelerin oyunlarını sergiledi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER