Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Başkan Ataçdan bilgilendirme toplantısı


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Fevzi Çakmak Mahallesinde bilgilendirme toplantısına katıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Fevzi Çakmak Beldeevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Başkan Ataç, kadınların sesini duyacak, onların dertlerini dinleyerek onlara çözüm üretecek ortamların Beldevleri olduğunu söyledi. Fevzi Çakmak Mahallesinin kot farkı sebebiyle yaşadığı alt yapı sorunuyla ilgili de konuşan Ataç, alt yapı tamamlandıkça bölgede yaşanan sıkıntıların giderileceğini aktardı.
     Tepebaşı Belediyesinin Evde Bakım Projesine de değinen Ataç, şu anda 170 yardıma ihtiyacı olan vatandaşa ulaşılarak sorunların çözüldüğünü belirtti.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden temizlik çalışmaları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Baksan Sanayi Sitesinde temizlik çalışmalarına başladı.
     İş yerlerinin çevreye zamansız ve düzensiz çöp atmaları neticesinde hoş olmayan görüntüler verdiği iddia edilen Baksan Sanayi Sitesi çalışmalar sonunda, Çöp Toplama Alanı oluşturularak, bundan sonra iş yerleri çöplerini bu toplama alanına dökecekleri bildirildi. Tepebaşı Belediyesi ekipleri oluşturulan bu alandan düzenli olarak çöpleri toplayacağı kaydedildi.
    
     -OMEKden tezhip kursu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme kursları (OMEK), geleneksel el sanatları eğitimlerine tezhip kursunun eklendiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, tezhip sanatının tanıtımı, tarihi süreci ve gelişimi hakkında kursiyerlerine bilgiler verdiği kaydedilen OMEK, üretilen eserlerle tezhip sanatını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.
    
     -Odunpazarı Belediyesinden mahallelere ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci ve Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Çetinle birlikte Akçağlan, Cunudiye, Dede, Orta, Paşa ve Şarkiye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mahalle sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda vatandaşların isteklerini dinleyen Başkan Sakallı, Odunpazarında gerçekleştirilecek yeni çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.
     Odunpazarı Evlerinin Türk sivil mimarisinin Türkiyedeki en iyi örneği olduğunu ifade eden Sakalı, bunu dünyanın en iyi örneklerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER