Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -AK Parti Odunpazarı Kadın Kollarından mahalle ziyareti


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları, Kırmızıtoprak mahalle toplantısına, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Çetin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Gerçekleştirilen mahalle ziyaretinde Milletvekili Koca, partilerinin topluma bakışını değerlendirerek, Bizim diğer toplumlardan en büyük fark ve üstünlüklerimizden birisi, sağlam aile yapısına sahip olmamızdır. AK Parti olarak aile kurumunun temel taşları olan kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik politikalar yürüttük ifadelerini kullandı.
     Çetin de kadınların siyasetin öznesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ülkemizin ve şehrimizin elde ettiği başarılarda kadınlarımızın büyük emekleri vardır. Ekonomiden demokratikleşmeye dış politikadan sosyal politikaya alınan mesafelerde toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın önemli katkısı vardır. Şehrimizin gerek sosyal gerekse yaşanabilirlik açısından daha üst seviyelere taşınabilmesi için kadınlarımıza önemli sorumluluklar düşmektedir. Bizlerde bu sorumluluğun bilincinde olarak Odunpazarı ilçe kadın kolları teşkilatımız ile birlikte gece gündüz demeden çalışmaktayız.
    
     -Çevreci öğrencilerden Başkan Ataça ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Adalet İlköğretim Okulu Eko-Tim öğrencileri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı ziyaret ederek gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Başkan Ataç, geleceğe yönelik çevre projeleri üreten bir yerel yönetim olarak çocuklara yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalıştıklarını ifade ederek, kendi enerjisini üretebilen bir kamu binası oluşturduklarını kaydetti.
     Ataç, bu çalışmalarla Türkiyede örnek olduklarını belirtti.
     Öğrenciler daha sonra Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Sukurusu Geri Dönüşüm Atölyesini gezerek geri dönüşüm konusunda bilgi aldı. Öğrenciler atık kağıtların tekrar kağıda dönüştürülme aşamasını uygulamalı olarak izledi.
    
     -Aşağısöğütönü hobi bahçesi kuraları çekildi-
    
     Tepebaşı Belediyesinin kent yaşamı içerisinde doğayla insanı buluşturan projesi Hobi Bahçelerine yeni eklenen Aşağısöğütönü Hobi Bahçesinin kuraları çekildi.
     2012 yılında yapımı tamamlanan 18 bin 360 metrekarelik alanda 110 adet parselin bulunduğu, emekli, engelli, yaşlı, gazi, gazi yakını ve şehit yakını vatandaşların faydalanacağı hobi bahçelerini kullanacakların belirlenmesi için Tepebaşı Belediyesi Aşağısöğütönü Beldeevinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.
     65 engelli, 9 şehit yakını-gazi ve gazi yakını, 16 Aşağısöğütönü TOKİ konutları BY-D blok sakinleri ve 98 emekli olmak üzere 188 vatandaş hobi bahçelerini kullanmak üzere Tepebaşı Belediyesine başvuru yaptı. Eskişehir 4. Noter huzurunda başvuru sahiplerinin katılımı ile kura çekimi yapılarak hobi bahçelerinin 74ü engelli, şehit yakını, gazi ve gazi yakını vatandaşlara, 36sı da emekli vatandaşlara tahsis edildi.
     Tepebaşı Belediyesinin bölgeye kazandırdığı yeni hobi bahçesinin önümüzdeki yaz aylarında hobi bahçesi sakinlerinin toprakla buluşarak stres atacağı, üreterek yaşama tutunacağı bir yer olacağı bildirildi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER