Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması -MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: Eskişehirdeki medeniyet buluşmasının sonsuza kadar sürmesini arzu ediyorum Yunus Emre ve Nasrettin Hoca beldelerimizin adının korun


ESKİŞEHİR (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehirdeki medeniyet buluşmasının sonsuza kadar sürmesini arzu ediyorum dedi.
     Demirel, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültürün farklı motiflerinin bir yıl boyunca kentte yaşatılacak olmasının herkesi memnun ettiğini söyledi.
     Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının kente getirisinin çok olacağına inandığını belirten Demirel, Ama getirdiklerinin kalıcı olmasını isterim. Bir yıl boyunca kutlandıktan ve yaşatıldıktan sonra unutulmamalı. Hani Engelliler Haftasında hep engellileri konuşuruz, hafta biter hepimiz unuturuz. Bu 2013te de, Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız adına yapılacak her tür eylemin, aktivitenin, binanın kalıcı olmasını ve sürdürülebilir bir kültürel aktivite yaşanmasını talep ediyorum diye konuştu.
     Demirel, Eskişehirin yerleşik kültürüne dair isim taşıyan Nasrettin Hoca ve Yunus Emre beldelerinin yapılacak yeni düzenlemeyle köy, ya da mahalle olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Oysa 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmuşken, ben bir milletvekili olarak hem Yunus Emrenin hem de Nasrettin Hocanın adının yaşatılması adına bu beldelerimizin adının korunmasını ve oralarda daha kalıcı etkinlikler yapılmasını istiyorum. Bunlar bizim yerel değerlerimiz ve biz kıvrak zekamızla öngörülerimizle Nasrettin Hocanın torunları olduğunu neredeyse ispatlamış bir nesiliz. Yunus Emrenin o felsefesi, o gönül derinliği, hepimizde var. Hoşgörüsü bütün Eskişehirde vardır. Ben özellikle karar verici, yetkili makamlardakilerden Yunus Emre ve Nasrettin Hoca beldelerimizin isimlerinin korunmasını, bunun yanı sıra Eskişehirdeki bütün ilçelerimizde kültür anlamında var olan her şeyin çoğaltılarak ve kalıcı bir şekilde yaşatılmasını istiyorum. Sanıyorum, şehir merkezimize de pek çok şey yapılacak. Ama bunların güncel, biraz kovboy dekoru gibi değil de, Eskişehirde sürekli kültürün var edilebileceği bir aktivite olmasını istiyorum. Eskişehir medeniyetlerin buluştuğu, yolların kesiştiği bir yerdir. Bu medeniyet buluşmasının sonsuza kadar sürmesini arzu ediyorum.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER