Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması -Vali Koçdemir, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını anlatmak üzere Sırbistana gitti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını anlatmak üzere beraberindeki heyetle Sırbistana gitti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin yanı sıra ikili ilişkileri güçlendirmek için Sırbistana giden Vali Koçdemir, Sırbistan Kültür Bakanı Bratislav Petkovic ile Eskişehir ve Kruzevac şehirleri arasında işbirliği anlaşmasına ilişkin görüştü.
     Koçdemir, Petkovicle görüşmesinde 2013 yılının Eskişehir ve Belgradın yakınlaşması ve iyi işbirlikleri yapması bakımından bir başlangıç yılı olacağını belirterek, Bu coğrafya, üzerindeki kültürün ne kadar zengin ve çeşitli, aynı zamanda bu zenginlikle birlikte ne kadar ortak noktamız olduğunun göstergesidir. Tarihten gelen bağlarımızı geliştirdikçe çocuklarımız birbirini daha iyi anlayacaktır. Biz kültür başkentliğine hazırlanırken önceki kültür başkentliği unvanını taşıyan uygulamalardan yararlandık ifadelerini kullandı.
     Bakan Petkovic ise Eskişehir ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirerek, Biz inanıyoruz ki, aramızda iyi bir dostluk olacak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım açıklamasında bulundu.
    
     -Kruşevac ile kardeş şehir yolunda ilk adım atıldı-
    
     Koçdemir, öte yandan Kruşevac Belediye Başkanı Bratislav Gaşic ile kardeş şehir görüşmelerinin başlatılması üzerine bir protokol imzaladı.
     İmzalanan anlaşmayı, ekonomik, akademik ve diğer kültür sanat alanındaki buluşmaların takip edeceğini vurgulayan Vali Koçdemir, şunları kaydetti:
     2013 yılında Eskişehirin taşıyacağı başkentlik unvanlarının, bu dostluğun hızlı ilerlemesinde bir vesile olacağına inanıyoruz. Biz yıllarca beraber yaşadık. Eğer Sırbistan ve Balkanlar olmasaydı, Türk kültürü çok fakir kalırdı, mutfağımız, müziğimiz, mimarimiz bu kadar zengin olamazdı. Bugünün, çocuklarımız ve torunlarımız için iyi bir geleceğin ilk günü olmasını diliyorum.
    
     -Simovic ve Pesicten Türkiyeye selam-
    
     Koçdemiri, Kruşevacta Galatasarayın eski kalecilerinden Zoran Simovic ile Fenerbahçenin eski futbolcusu Dusan Pesic karşıladı.
     Simovic ve Pesic, Türkiyede geçirdiği güzel günleri yad ederek, Türkiyeye ve Eskişehire selam gönderdi.
     Türk Ligini sürekli takip ettiklerini belirten ve Eskişehirspordan övgüyle söz ederek başarılar dileyen Simovic ve Pesic, Türk heyete tercümanlık yaptı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER