Eskişehir Valisi Koçdemirden GÖRSEMe ziyaret

Eskişehir Valisi Koçdemirden GÖRSEMe ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Görme Engelliler Dayanışma Derneğinin (GÖRSEM) Rehabilitasyon Merkezinde, azmederek okuyan 20 yaşındaki görme engelli Emine Korucuya birinci kademe, 40 yaşındaki Meryem Acara da ikinci kademe diploması verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Törende Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, veliler ile davetliler de hazır bulundu. GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Konuşmanın ardından Emine Korucu ve Lale Acara diplomalarını veren Koçdemir, şöyle konutu:
     Burada bu iki kardeşimizin yaptıklarını görünce, bu merkez dışındaki pek çok kesimin, bizim de içimizde bulunan kısmının da BAKSAM diye bir isim altında, bir örgüt altında toplanabileceğini düşündüm. Çünkü okul kitaplarından hatırlarız, bakmak ve görmek diye bir fark vardır. BAKSAMı da her halde açılımını yaparsak, kelime kelime Boş Aylak Kaytaranları Savunma ve Avundurma Merkezi diyebiliriz. Bu iki kardeşimiz esas engelin kafalarda olduğunu, engellerin bir şekilde azim ve iradeyle aşılabileceğini göstermiş oldular. Engelleri bir şey yapmamaya bahane etmek istersek, hiçbir engelimiz olmadığı vakit de buna bahane bulabiliyoruz. Ama bir şey yapmak istersek de, pek çok engel de olsa bunları bir şekilde aşıyoruz. Biz idare olarak bu tür faaliyetlerde destekçi olmak, önde olmak istiyoruz. Ama memnuniyetle görüyoruz ki; sivil toplum örgütlerimiz bu konuda bizden çok ilerlediler.
     Onun için başkanımızı, bu camiayı ve GÖRSEM ailesini bilhassa tebrik ediyorum, takdirlerimi sunuyorum. Gerek eğitim hakkının dışında kalmış engellilerimizin eğitim ve öğretimlerini sağlamak üzere, gerekse bu iki kardeşimizin bundan sonraki yollarında ihtiyaçlarını karşılamayı Valilik olarak taahhüt ediyoruz. Bundan sonra çalışıp çabalama dışında hiçbir ihtiyaçları inşallah olmayacaktır.
     Tören sonunda görme engellilerin sunduğu ritim gösterisi büyük beğeni topladı. Koçdemir, 40 öğrencinin mezun olduğu dokuma kursunu da ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Valisi Koçdemirden GÖRSEMe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER