Eskişehirli kadın çiftçilerin Alanya ziyareti

Eskişehirli kadın çiftçilerin Alanya ziyareti -Eskişehir Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, iyi tarım uygulamaları, seracılık ve paketleme konularıyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Alanyaya geld


ANTALYA (A.A) - Eskişehir Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, iyi tarım uygulamaları, seracılık ve paketleme konularıyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak için Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliğinin davetlisi olarak Alanyaya geldi.
     Antalyadaki 2 günlük gezi ve inceleme programı kapsamında Alanya Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret eden Sarıcakayalı üreticiler, ilçedeki muz serasını ve paketleme tesisini gezdi.
     Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, 300 üyenin sadece 22sini erkeklerin oluşturduğu Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kadın başkanı Utiye Tınazı tebrik etti. Musluoğlu, İlçemize birçok çiftçi grupları incelemelerde bulunmak üzere geliyor, ancak ilk kez kadın çiftçilerden oluşan böyle bir grupla karşılaşıyorum dedi.
     Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise Alanyada oldukça yüksek üretim potansiyelinin olduğunu belirterek, artık paketleme ve pazarlama noktasında yoğunlaştıklarını söyledi.
     Tüm üyeleri kadın üreticilerden oluşan bir kooperatif kurarak birçok aktivite gerçekleştirdiklerini anlatan Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Utiye Tınaz da Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliğine kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.
     Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği ile Toslak, Hacıkerimler, Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen da Sarıcakayalı üreticilerle birçok konuda temas halinde olduklarını, bunu daha da ileriye taşımak istediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eskişehirli kadın çiftçilerin Alanya ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER