Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu, son yolculuğuna uğurlandı -Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun cenazesi, Bursada toprağa verildi -Cenaze törenine, Türk futbolunun önde gelen isim


BURSA (A.A) - Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlunun cenazesi, Bursada toprağa verildi.
     Eskişehirde yapılan törenin ardından Bahtiyaroğlunun cenazesi, Bursadaki baba evine getirildi. Molla Arap Mahallesindeki evde, taziyeleri, Bahtiyaroğlunun babası İsmail, annesi Ayten, ablası Ebru ve ağabeyi Engin kabul etti.
     Cenaze, daha sonra Ulucamiye götürüldü. Bahtiyaroğlunun takım ve ev arkadaşı Hürriyet, tabutun önünde bulunan Eskişehirsporlu futbolcunun fotoğrafına bakarak uzun süre ağladı. Hürriyeti, takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.
     Bu arada Eskişehirsporlu taraftarlar, cami avlusunun üst tarafındaki korkuluklara, Transferin son gününde Es-Esten cennete transfer, Ediz yazılı pankart astı. Taraftarlar, Kademe hatası yapsaydın, kendi kalene gol atsaydın ama bizi böyle mahzun bırakmasaydın Ediz diye tezahürat da yaptı.
     Bahtiyaroğlunun tabutunun üzerine Eskişehirspor bayrağı ile giydiği Eskişehirspor ve Ankaragücü forması koyulduğu görüldü.
     Ulucamide düzenlenen cenaze törenine futbolcunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, daha önce Bahtiyaroğlu ile Ankarasporda çalışan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursasporlu yöneticiler İlhan Uslu, Selçuk Eren, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, teknik direktör Ziya Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım İzleme Komitesinden ve Bursasporun eski Altyapı Koordinatörü Adnan Örnek, Eskişehirsporun yeni transferi Necati Ateş, futbolcu Servet Çetin, Bursaspor alt yapısından arkadaşı Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, Fenerbahçeli Orhan Şam, Özer Hurmacı, Bursasporlu Adem Koçak, Eskişehirli şarkıcı Mithat Körler, eski Ankaragücü başkanı Ahmet Gökçek ile futbol camiasının önde gelen isimleri katıldı.
     Ediz Bahtiyaroğlunun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Molla Arap Sarıkaya Mezarlığında toprağa verildi.
    
     -De Nigristen sonra Ediz-
    
     Öte yandan, Ediz Bahtiyaroğlunun yaşamını yitirmesi, bir dönem Türkiyede de forma giyen Meksikalı golcü Antonio De Nigrisi akıllara getirdi.
     Bursaspor alt yapısından geldiği Ankaraspor altyapısı, sonra A takımı ve Ankaragücü formaları giydikten sonra geçen sezon devre arasında Eskişehirspora transfer olan ve 26 yaşındayken hayata veda eden Ediz Bahtiyaroğlunun ölüm nedeni, Ediz gibi sırasıyla Ankaraspor, Ankaragücü formaları giydikten sonra gittiği Yunanistanın Larissa takımında yaşamını yitiren De Nigrisi hatırlattı.
     Türkiyede bir dönem Gaziantepsporda da oynayan, Meksika milli takımı formasını ise 16 kez giyme başarısı gösteren De Nigris, ayrıca Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da oynamış, ağustos ayında Türkiyedeki son kulübü Ankaragücünden Larissaya transfer olmuştu. De Nigris, Gaziantepspor forması giydiği sezon, takımının Fenerbahçeye 2-1 yenildiği maçta attığı golden sonra maske takarak yaşadığı sevinç nedeniyle sarı kartla cezalandırılmıştı.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Musa Samur / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER