Eskrim

Eskrim -Antalyada Bayanlar Kılıç Dünya Kupasının ikinci gününde ferdi müsabakalar tamamlandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada Bayanlar Kılıç Dünya Kupası karşılaşmalarının ikinci günü, ferdi müsabakalarla tamamlandı.
     Antalyada gerçekleştirilen ve 26 ülkeden 124 sporcunun katıldığı organizasyonda, dün 64 sporcu arasına giren Ukrayna asıllı Türk vatandaşı Ayşe Iryna Kravchuk, 32 sporcu arasına girmek için yarıştı.
     Kravchuk, İtalyan rakibi Ilaria Biancoya 15-7lik skorla yenilerek, kupaya veda etti. Kravchukun da elenmesinin ardından Türkiyeyi kupada temsil edecek sporcu kalmadı.
     Milli sporcu Begümhan Bilgin ve eleme maçlarında rakiplerine üstünlük sağlayamayan Ilgın Sarban da kupaya dün veda etmişti.
    
     -Ferdi müsabakalar sona erdi-
    
     Ferdi müsabakalarda, Amerikalı Mariel Zagunis, takım arkadaşı Dagmara Wozniakı 15-12, geçen yılın olimpiyat şampiyonu Koreli Kim Jiyeon İtalyan rakibi Rossella Gregoriayı 15-9, Yunanlı oyuncu Vassiliki Vougiouka, Amerikalı rakibi Muhammad Ibtihajı 15-9 yenerek yarı finale yükseldi.
     Son yarı finalist ise Kazak rakibi Yuliya Zihivitsayı 15-6lık skorla yenen Ukraynalı Olga Kharlan oldu.
     Yarı final eşleşmelerinde Amerikalı Mariel Zagunis, güçlü rakibi Koreli Kim Jiyeonı 15-3 gibi farklı bir skorla yenerek adını finale yazdırdı. Diğer maçta ise Yunanlı oyuncu Vassiliki Vougioukayı 15-6 yenen Ukraynalı Olga Kharlan ikinci finalist olmaya hak kazandı.
     Ferdi müsabaka final maçında Olga Kharlan, Amerikalı sporcu Mariel Zagunisi 15-14lük skorla geçerek, kupayı şampiyon olarak tamamladı.
     Bayanlar Kılıç Dünya Kupası ferdi maçlarda, Ukraynalı Olga Kharlan birinci, Amerikalı Mariel Zagunis ikinci olurken, geçen yılın olimpiyat şampiyonu Koreli Kim Jiyeon ve Yunanlı oyuncu Vassiliki Vougiouka üçüncülüğü paylaştı.
     Yarışmanın bugünkü bölümünde ferdi müsabakalarda maçlara devam edildiği için takım müsabakalarına geçilemedi.
     Takım müsabakaları, kupanın son gününde yarın 20 ülkenin sporcularının mücadelesiyle devam edecek. Eskrim Türk Milli Takımı yarın Kazakistan ile karşılaşacak ve ilk 16 takım arasına girmek için mücadele edecek.
     Bayanlar Kılıç Dünya Kupası, yarın akşam yapılacak törenin ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER