Esnaftan umutlu bekleyiş

Esnaftan umutlu bekleyiş -Bandırma Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Güler: -Sadece ticari yaşamı değil, aile yaşamını da sekteye uğratan bu uygulamanın (eş olmadan kredi kullanılmaması) mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, sadece ticari yaşamı değil, aile yaşamını da sekteye uğratan eş olmadan kredi kullanılmaması uygulamasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Güler, yaptığı Yeni Borçlar Kanununda getirilen eş olmadan kredi kullanılmaması şeklindeki düzenlemenin ciddi sıkıntılara yol açtığını ileri sürdü.
     Kredi kullanım oranlarında yüzde 50ye varan düşüş olduğuna dikkati çeken Güler, şöyle konuştu:
     1 Temmuz 2012 tarihinden bu yana kooperatife bağlı üyelerin eli kolu bağlandı. Hemen her gün bu konuda bize sorun iletiliyor. Kredi başvurusunda bulunan üyelerimizin eşlerinden imza istemek zorunda kalıyoruz. Üyelerimizin bazılarının eşleri okuma yazma bilmiyor. Eskiden parmak basmak yeterli oluyordu. Artık bankalar parmak basmayı kabul etmiyor. Bu bile başlı başına büyük bir sıkıntıya yol açıyor. Eşi okuma yazma bilmeyene kredi verilmiyor. Bazı eşler de kabul etmiyor. Sadece ticari yaşamı değil, aile yaşamını da sekteye uğratan bu uygulamanın mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Eş rızası şartı, üyelerimiz için adeta kabus oldu. Bu düzenleme yalnızca üyelerimiz için değil eşleri için de eziyete dönüşmüştür. Her an imzasına ihtiyaç duyulabilen eşler ne yapacağını bilemez haldedir.
     Konuya ilişkin değişikliğin Meclis gündeminde olduğunu dile getiren Güler, gerekli düzenlemelerin yapılmasını umut ettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Esnaftan umutlu bekleyiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER