ESOBtan iş sağlığı ve güvenliği protokolü

ESOBtan iş sağlığı ve güvenliği protokolü -ESOB ile Ülkem Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile İşyeri Risk Değerlendirme Analizi" yapılmasına ilişkin protokol imzalandı


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Ülkem Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile İşyeri Risk Değerlendirme Analizi" yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.
     Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile Vakıf Başkanı Timur Şeyhoğlu ve Başkan Yardımcısı Necmettin Yalçın tarafından imza altına alınan protokol kapsamında, ESOBa bağlı odalar ve odalara kayıtlı üyeler, İGS profesyonellerince iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda eğitimden geçirilip, sertifikalandırılacak.
     Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer imza töreninde yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile her iş yerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile işyeri risk analizine tabi tutulduğunu ifade etti.
     Eğitimlerin ve işyeri risk analizlerinin Çalışma Bakanlığından belgeli, iş güvenliği uzmanlarından oluşan ortak sağlık ve güvenlik birimlerince verileceğini belirten Dinçer, "Kurum olarak altı OGSB firmasından teklif alarak, bu eğitimleri ve risk analizlerini en uygun fiyata verecek olan Ankara merkezli Ülkem Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile anlaşma imzaladık. Protokolle üyelerimizin hak ve menfaati korunarak, her üyemizin alması gereken bu eğitim ve risk analiz değerlendirmelerini cazip fiyattan almalarına imkan tanıdık" diye konuştu.
     Eğitimlerin yıl sonuna kadar süreceğini ve 100 kişilik gruplar halinde verileceğini dile getiren Dinçer, şöyle devam etti:
     "İmza altına alınan protokolle Mersin ESOBa bağlı 72 mesleki oda ve bu odalara kayıtlı üyelerin iş sağlığı, iş güvenliği eğitimi, işyeri risk değerlendirme analizi ile acil eylem planları yapılacak. Özelikle sanayi, metal, yapı kimyasalları, yapı işleri gibi iş kolundaki esnaf sanatkarlarımız iş kazaları ve meslek hastalıkları açısından büyük risk taşıyor. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hükümleri gereği kayıt altındaki her esnaf sanatkar iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile iş yeri risk değerlendirme analizine tabi tutulacak."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ESOBtan iş sağlığı ve güvenliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER