Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odasından geri

Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odasından geri dönüş uyarısı


GİRESUN (A.A) - Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Kürtün, fındık hasadının sonuna yaklaşılması nedeniyle özel araçlarıyla yaşadıkları kentlere geri dönen gurbetçilere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.
     Kürtün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi kentlerde ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerin fındık hasadını bitirerek yaşadıkları kentlere geri dönmeye başladıklarını hatırlattı.
     Türkiye genelinde karayollarında fındık hasadının yanı sıra okulların açılması ve çeşitli nedenlerden dolayı da bir yoğunluk yaşanacağına işaret eden Kürtün, şunları söyledi:
     Geri dönüşler nedeniyle trafik akışı zorlaşmaktadır. Sürücülerimiz, yolculuk esnasında acele etmemeli ve aşırı hız yapmamalıdır. Yurt dışına giden sürücülerimiz yolculuk süresince mutlaka mola vermelidir. Yolculuk esnasında rahat giyinmeyi tercih edin. Sık sık mola verilmelidir. Hafif, yağsız, sulu yiyecekler yenmeli ve bol bol su içilmelidir. Sürücüler trafik kurallarına kesinlikle uymalı, yolculuğu stresli değil, zevkli hale getirmelidirler.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odasından geri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER