Estonya heyetinden GTOya ziyaret

Estonya heyetinden GTOya ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Estonyanın Tartu Belediye Başkanı Urmas Kruuse ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     Kruuse ve beraberindeki heyet, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek Estonya ve Gaziantep arasındaki ortak yatırım ve işbirliği olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
     Yetkinşekerci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Kruuse ve heyetini Gaziantepte görmekten ve GTO çatısı altında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk dedi.
     Kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Yetkinşekerci, şunları söyledi:
     Gaziantep, bulunduğu coğrafya itibariyle ticari anlamda stratejik bir öneme sahip. Özellikle hedef pazarlara olan yakınlığının yanı sıra üretim ve pazarlama potansiyeli şehrimizi son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline getirdi. Estonyalı ve Gaziantepli iş adamlarının bu anlamda ortak yatırım ve işbirliği içerisine girebileceği düşüncesindeyim. Bunun için de bugünkü ziyaretinizi önemsiyoruz.
     Tartu Belediye Başkanı Urmas Kruuse ise Estonya ve Türkiye arasında 2012 yılı sonu itibariyle 500 milyon doları bulan bir ticaret hacmine ulaşıldığını ifade etti. Bu rakamın çok düşük olduğunu belirten Kruuse, şunları kaydetti:
     Gaziantepin sanayisinin geliştiğini gözlemliyoruz. Gaziantepli iş adamları ile ticaret yapmayı ve bu anlamda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Estonyada Türk iş adamlarının yatırım yapmaları için tüm koşullar hazır. Özellikle İskandinav ülkeleriyle ticaret yapmak isteyen Türk iş adamlarını Estonyaya bekliyoruz.
     Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, ziyaret anısına Kruuse ve Estonya Ticaret ve Sanayi Odası Tartu Başkanı Toomas Hanssona plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Estonya heyetinden GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER