Etimesguta devlet hastanesi

Etimesguta devlet hastanesi -İnşaat halindeyken yapımı Danıştay tarafından durdurulan iş merkezi, eğitim ve araştırma hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına tahsis edildi


ANKARA (A.A) - Etimesgutta yapımı Danıştay tarafından durdurulan iş merkezi binası, eğitim ve araştırma hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına tahsis edildi.
     Etimesgut Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyeye ait kaba inşaatı tamamlanmış Eti-Park İş Merkezinin akıbetinin belli olduğu bildirildi.
     Geçmiş yönetim döneminde başlanan inşaatın yapımının, haksız paylaşım ve kamu zararı nedeniyle Danıştay tarafından durdurulduğu anlatılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün, 30 Mayıs 2012 tarihli yazıyla ilçenin modern bir sağlık tesisine kavuşturulması ve bölgenin sağlıktaki acil ihtiyacının karşılanması için binayı belediyeden talep ettiği belirtildi.
     Açıklamada, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirelin, devrin gerçekleşmesi için başkanlığa yetki verilmesi talebinin Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildiği kaydedildi.
     Bu gelişmelerin ardından da 12 bin metrekarelik Eti-Park İş Merkezi inşaatının Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesine ilişkin protokolün, Etimesgut Belediye Başkanı Demirel ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun tarafından 15 Haziranda imzalandığı ifade edildi.
     Demirel, protokolü, İş merkezini halkın ve belediyenin yararına en iyi nasıl hizmete dönüştürürüz diye mücadele verdik ve kazanan ilçemiz, halkımız oldu sözleriyle değerlendirdi.
    
     Muhabir: Ali Hakan Der
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Etimesguta devlet hastanesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER