ETOdan Tataristanla karşılıklı iş birliği protokolü

ETOdan Tataristanla karşılıklı iş birliği protokolü -Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi için protokol imzaladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi için protokol imzaladı.
     ETOdan yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyetinin Kazan şehrinde gerçekleştirilen imza törenine Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Artur S. Nilkolaev ve ETO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. İskender Bayar, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İhsan Karamanlı, Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vladimir Zhuykov ve Dış Ekonomik İlişkiler Bölüm Başkanı Dmitriy V. Shevelev, Türkiye Cumhuriyetinin Tataristan Özerk Cumhuriyeti Ticaret Ateşi Engin Kazan ve Eskişehirli iş adamlarının katıldığı bildirildi.
    
     -Kültürel bağlarımız iş birliğini artıracaktır-
    
     Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayar, törendeki konuşmasında, Eskişehir ve ekonomisi hakkında bilgiler vererek, ETO olarak Eskişehirli tüccar ve sanayicilere yeni pazarlar kazandırmak amacında olduklarını belirtti.
     Bayar, aynı kültüre sahip iki toplumun birçok sektörde işbirliği yapabileceğini anlattı.
     Nilkolaev ise imzalanan anlaşma ile ticari bağların kuvvetleneceğini, buna bağlı olarak da karşılıklı ticareti artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Tataristanın Rusyaya açılan bir kapı olduğunu ve gelişmekte olan birçok sektörün bulunduğunu vurgulayan Nilkolaev, aynı zaman da Kazan ve Eskişehirin ticari ikliminin birbirine benzediğini aktardı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ETOdan Tataristanla karşılıklı iş birliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER