Ev kadınının resim tutkusu

Ev kadınının resim tutkusu -Gaziantepin İslahiye ilçesinde, okuma yazmayı sonradan öğrenen 47 yaşındaki ev kadını, önüne çıkan engellere rağmen resim tutkusundan vazgeçmedi -İlk sergisini 17 yaşında açan 4 çocuk annesi Dağ, ev


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde, okuma yazmayı sonradan öğrenen 47 yaşındaki ev kadını, önüne çıkan engellere rağmen resim tutkusundan vazgeçmeyerek 4. sergisini açtı.
     Küçük yaşlardan itibaren resimle ilgilenen ve okula gitmeyen 47 yaşındaki Fidan Dağ, okuma yazmayı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kurslarda öğrendi. İlk sergisini henüz 17 yaşındayken Hatayın Kırıkhan ilçesine bağlı Çiloğlan köyünde açan Dağ, evlendikten sonra da yokluğa rağmen resim yapmaya devam etti.
     Dört çocuk annesi Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk sergisini eşiyle nişanlı olduğu dönemde ailesinden kimseye haber vermeden açtığını söyledi.
     Resimle ilgilendiği için gerek ailesinden gerekse çevredekilerden bırakması yönünde telkinler aldığını ifade eden Dağ, bu karşın tutku olarak nitelendirdiği resim çizmekten vazgeçemediğin anlattı.
     Evlendikten sonra da eşinin de desteğiyle resim yapmayı sürdürdüğünü ifade eden Dağ, Bu süreçte kardeşim Leyla Gülserenin yazdığı 5 masal ve hikaye kitabı için ısrarı üzeri kara kalem çalışması yaptım. Çizdiğim resimler bu kitapta yer aldı dedi.
     İlk sergisinden sonra iki sergi daha açtığını vurgulayan Dağ, son olarak da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Dervişpaşa İlköğretim Okulunda Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülseren Karahan Temelle kadın konulu sergi açtıklarını aktardı.
     Dana önce sergi açmak için başvurduğu bir yetkilinin evli olduğunu öğrendiğinde git evinde otur, çocuklarınla ilgilen dediği için yaşadığı kırgınlıkla bir süre resim yapma isteğinin kaybolduğunu dile getiren Dağ, şunları kaydetti:
     Ancak, içimdeki tutku yeniden harekete geçti. Evde, tarlada aklıma her gelen yerde resim yapmayı sürdürdüm. Elim tutmayana kadar da bu tutkudan vazgeçeceğimi sanmıyorum. Bu konudaki en önemli sıkıntım maddi imkansızlıklar. Eşime yardım etmek için çalışmak zorundayım. Ama iş yaparken de aklıma gelince hemen orada içimden geçeni kağıda aktarıyorum.
     Dağ, destek olunması halinde ilerleyen süreçte yeni sergiler açmayı da istediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ev kadınının resim tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER