EXPO 2020ye doğru

EXPO 2020ye doğru -Vali Kıraç, BİE heyeti onuruna resepsiyon verdi -BIE İnceleme Heyeti Başkanı Christensen: İzmirin seçtiği sağlık teması Türk kültürüne, felsefesine, amaçlarına uymaktadır


İZMİR (A.A) - EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylığı kapsamında İzmirde incelemede bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti onuruna resepsiyon verdi.
     Tarihi Havagazı Fabrikasındaki kültürel zenginlikler temalı resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertalesin de arasında bulunduğu inceleme heyeti ve sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.
     Vali Cahit Kıraç, resepsiyonda yaptığı konuşmada İzmirin 8 bin 500 yıldır insanlığa hizmet verdiğini, kentin en büyük zenginliğinin de yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirtti.
     BIE İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen ise EXPO organizasyonun bir ülkenin amacı olduğunu dile getirdi.
     EXPOya ev sahipliği yapan ülkelerin dünyayı kucakladığına işaret eden Christensen, şunları söyledi:
     EXPO ülkeler arasında diyalog oluşturmaktadır. Bütün ülkelere ve dünyaya yarar sağlamaktadır. EXPO, bir vizyonun ortak uygulamasıdır ve dayanışma için platform sunmaktadır. EXPO 160 yıldır düzenleniyor ama 160 yaşında değildir, zamansız etkinliklerdir, ev sahibi şehirlerde yepyeni vizyonlar oluşturmaktadır.
     Steen Christensen, İzmirin adaylık kapsamında belirlediği sağlık temasının Türk kültürüne, felsefesine ve amaçlarına uyduğunu da sözlerine ekledi.
     İzmir ve Ege bölgesinde faaliyet gösteren 50den fazla sivil toplum örgütünün yöresel yemek ve kıyafetlerini tanıttığı gecede Kültür Bakanlığı Türk Müziği Topluluğu sahne aldı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER