Fabrikada kağıt yerine sporcu üretiyorlar

Fabrikada kağıt yerine sporcu üretiyorlar -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve adını kapatılan SEKA Kağıt Fabrikasından alan Kağıtspor, amatör spor branşlarında 8 yılda bin 29 madalya kazandı -Kağıtspor Kulübü Başkanı


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve adını kapatılan SEKA Kağıt Fabrikasından alan Kağıtspor Kulubü, amatör spor branşlarında 8 yılda bin 29 madalya kazandı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı Fahrettin Kandemir, AA muhabirine Kağıtsporun 1987 yılında İzmit Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulduğunu belirterek, SEKA Kağıt Fabrikasının kapatılmasının ardından kağıdın ismini yaşatmak amacıyla kulübe bu ismin verildiğini söyledi.
     Kulübün 2004 yılına kadar 7 branşta 168 sporcuya sahip olduğunu ifade eden Kandemir, 2004 yılından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yeni bir vizyon belirlendiğini kaydetti.
     Kandemir, Kocaelide Kağıtsporun sporcusu ve destekleyicilerinin olması için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Günümüzde 7 branştan 30 branşa çıktık. Sporcu sayımızı da 178den 6 bin 387 sporcuya çıkardık. Kağıtspor, bu anlamda Türkiyenin en büyük amatör spor kulübü oldu. Bunu yaparken kentin marka değerine katkıda bulunmak istedik. Kağıtspor, amatör spor branşlarında sporcu yetiştiren ve yetiştirdiği sporcularla uluslararası başarılar elde eden bir kulüp diye konuştu.
     Kandemir, sporcularının büyük bir bölümünün spora zaman ayırmasına rağmen derslerinde de başarılı olduklarını belirterek, 2004 yılından bu yana 2 olimpiyat, 53 dünya, 1 dünya takım, 132 Avrupa ferdi, 11 Avrupa takım, 76 uluslararası, 65 Türkiye kulüpler arası, 689 Türkiye ferdi derecesi olmak üzere, bin 29 derece kazandık. Böyle bir istatistiği başka bir amatör spor branşında bulmak çok zor. Onun için kendimizi dünya kulübü olarak görüyoruz. Bilimselliği, şeffaflığı ve doğru çalışmayı odak noktasına getirdiğiniz zaman bunun sonucunda da başarı geliyor şeklinde konuştu.
     Bu yıl 272 derece aldıklarını ifade eden Kandemir, derecelerin 175inin Türkiyede, 97sinin olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında alındığını bildirdi.
    
     -2012 Londra Olimpiyatları-
    
     Kandemir, 2008 yılındaki olimpiyatlara 2 sporcuyla katıldıklarını hatırlatarak, bu yıl Londra Olimpiyatlarında 9 sporcuyla mücadele ettiklerini kaydetti.
     Olimpiyatlara katılımda başarılı olduklarını ancak istedikleri başarıyı elde edemediklerini vurgulayan Kandemir, başarısızlık konusunda herkesin kendisini sorgulaması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
     Acaba, çocuklarımızı biz mi iyi hazırlayamadık, uzun kamp dönemleri çocuklarımıza zarar mı veriyor, psikolojik desteğe ihtiyacımız mı var, bunların ciddi şekilde sorgulanması lazım. Sibel Şimşek halter branşında 4. oldu. Sibelin antrenmanda kaldırdıkları dünya dereceleriydi. Kendisi son antrenmanında 145 kilo kaldırdı ama olimpiyatlarda bunu gerçekleştiremedik. Bu, Türk sporcusunun genel problemi. Bence bunun özel olarak araştırılması lazım.
     Kandemir, merkezin 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu, 6 salonu bulunduğunu belirterek, sporcular ve antrenörler için ayrı odalar bulunduğunu, sporcuların ders çalışabileceği alanların dahi düşünüldüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fabrikada kağıt yerine sporcu üretiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER