Fatih Avanın resmi antrenörü Sergey Makarov

Fatih Avanın resmi antrenörü Sergey Makarov oldu -Atletizm Federasyonu, milli ciritçinin 6 aydır birlikte çalıştığı, dünya şampiyonu Rus Makarov ile sözleşme imzaladı -Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi: Önlerindeki ilk sınav


ANKARA (A.A) - Atletizm Federasyonu, milli ciritçi Fatih Avanın 6 aydır birlikte çalıştığı, dünya şampiyonu Rus ciritçi Sergey Makarov ile sözleşme imzaladı.
     Federasyonda yapılan imza töreninde, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, milli sporcu Fatih Avan ve antrenörü Sergey Makarov hazır bulundu.
     Terzi, burada yaptığı konuşmada, Fatih Avanın son 2-3 yıldır 85 metrenin üzerinde atışlar yaptığını belirterek, Sporcumuzun bu atışları daha ilerilere götürebilmesi için dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü Makarov ile bir yıllık sözleşme imzaladık. Sözleşme bittikten sonra yenilenebilecek dedi.
     Makarov ile yapılan sözleşmeyle dünyadaki yeni tekniklerin ve bilgilerin Türkiyeye getirilmesi açısından önemine değinen Mehmet Terzi, Önlerindeki ilk sınav, bu yaz Moskovada düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası. Fatihin, son şampiyonu olduğu Akdeniz Oyunlarında da iyi dereceler atmasını bekliyoruz. Ayrıca Fatih bu yıl Süper Ligde de yarışacak. Bu sezon onlar açısından çok yoğun olacak diye konuştu.
     Avan ve Makarovun, birbirlerini tanımak için Portekiz, Moskova ve Soçide 6 aylık ön çalışma yaptıklarını ifade eden Terzi, Şu da bir avantaj, Fatihin ayarında veya ondan daha iyi ciritçilerden oluşan bir ekiple çalışıyorlar. Federasyon olarak Fatihin en iyi antrenörlerle, en iyi ortamlarda çalışabilmesi için bütün desteğimizi vereceğiz. Bizim için de Fatih için de asıl hedef, 2016 Rio Olimpiyatları ifadelerini kullandı.
     Sergey Makarov da Avanı çalıştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine ve Türkiyeye karşı aldığı bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Fatih Avanın resmi antrenörü Sergey Makarov Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER