Fatih Projesi

Fatih Projesi -Proje kapsamında Gaziantepte öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Fatih Projesi kapsamında Gaziantepte öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Gaziantep Anadolu Lisesinde düzenlenen törende, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, öğretmen ve öğrencilerin tablet bilgisayarlarını verdi.
     Aydın, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, kendilerinin öğrencilik zamanında beyaz tebeşir kullanıldığını anımsatarak, günümüzdeki öğrencilerin daha şanslı olduğunu ifade etti.
     20 yıl önce beyaz tebeşir kampanyaları yapıldığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
     Tebeşirler kalktı, tahtalar ve materyaller değişti. Siz bu çağın kişilerisiniz. Siz geleceğin çocuklarısınız. Hem bilgiye ulaşmak hem de teknolojiyi kullanmak zorundasınız. Yabancı dili öğreneceksiniz, teknolojiyi iyi kullanacaksınız. Fatih Projesi ile hem bilgi teknolojisini yakalayacak hem de çağın gerektirdiği materyalleri kullanacaksınız. Ama bunu sadece almak değil en iyi şekilde kullanmak gerek. Hükümetimizin verdiği bu tablet bilgisayarları dağıtırken, ileride sizlerin bu bilgiyi de üretebilecek noktaya geleceğinizi ümit ediyorum.
     Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de Fatih Projesinin, eğitimde fırsat eşitliği yakalamak ve teknolojiyi iyi kullanabilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş bir proje olduğunu hatırlattı.
     5 yıl süreyle uygulanacak projenin, başlangıçta Türkiye genelinde 17 ilde 57 okulda pilot olarak uygulandığını vurgulayan Serin, İlimizde de 62 okulumuzda şu anda proje kapsamında bin 646 sınıfımıza etkileşimli tahta takıldı. Bununla ilgili 65 adet doküman kamera takıldı, 65 adet çok fonksiyonlu yazıcı okullarımıza verildi. İlimizde 2 tane bu kapsamda uzaktan eğitim merkezi açıldı dedi.
     Bugün birinci parti olarak 689 adet tablet bilgisayarın dağıtımını yaptıklarını belirten Serin, şöyle konuştu:
     Bu tabletler önümüzdeki günlerde tahtalarla etkileşimli hale gelecek. Bunların içerikleri hazırlanıyor. Ümit ediyoruz ki yapılacak bu çalışmalar öğrencilerimize teknolojiyi daha iyi kullanma fırsatı sunar. Daha iyi bir eğitim öğretim fırsatı sunar. Bilindiği üzere bu teknolojinin kullanılması çok önemli. Bununla ilgili de 62 okulumuzdaki yaklaşık 2 bin 500 öğrencimizden 2 bin 400ünü bu kapsamda çeşitli kurslarla eğittik. Öğretmenlerimiz şu anda bu teknolojiyi kullanabilecek durumdalar. Öğrencilerimiz de bu teknolojiyi kullanır hale gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
     Tablet bilgisayarlarını alan öğrenciler ise dağıtımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra derslerinde daha başarılı olacaklarının sözünü verdi.
     Dağıtım törenine Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, şube müdürleri ile öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER