Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonda

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonda -Bartholomeos, Trabzon Valisi Kızılcıkı ziyaretinin ardından Ayasofya Müzesini gezdi


TRABZON (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret ettikten sonra Ayasofya Müzesini gezdi.
     Maçka ilçesindeki Sümela Manastırında, 88 yıl aradan sonra bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ayini yöneten Bartholomeos, daha sonra Vali Kızılcıkı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Kızılcık, Müslümanlar için Ramazan ayının hoşgörü ayı olduğunu ifade ederek, Bu ayda kardeşlik ve dostluk duyguları zirveye ulaşır. Müslümanlar için bayram günleri ile sizlerin bayramı aynı zamanlara rastladı. Bu durum dünyada, insanlık barışı ve kardeşliği için çok önemli dedi.
     Bartholomeos ise bu yıl üçüncüsü düzenlenen ayinin çok güzel geçtiğini, ayine katılanların Trabzondan ve Türkiyeden mutlu şekilde ayrılacaklarını ifade etti.
     Kızılcık, konuşmanın ardından Bartholomeosa telkariden yapılmış fincan takımı hediye ederken, Bartholomeos da Kızılcıka vazo verdi.
     Bartholomeos ve beraberindekiler daha sonra Ayasofya Müzesini gezdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER