Fethiye semaları model uçaklarla şenlendi

Fethiye semaları model uçaklarla şenlendi -Türk Hava Kurumunun düzenlediği kursa katılanlar, model uçaklarla akrobasi gösterisi yaptı


MUĞLA (A.A) - Türk Hava Kurumunun (THK) düzenlediği radyo kontrollü model uçak başlangıç ve tekabül kursuna katılanlar, model uçaklarla gösteriler sundu.
     THKnin 60 saatlik kursunu tamamlayan 20 kursiyer, Ovacık Mahallesinde düzenlenen törende, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmazdan sertifikalarını aldı.
     Törende konuşan THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, THKnin sportif havacılığın gelişmesi için ücretsiz kurslar verdiğini anlattı. Özkaya, "Fethiyede model uçakçılığı geliştirmek için 3 yıldır düzenlediğimiz kurslarda 60 kursiyerimize sertifika verdik. Amacımız, THKnin katılımıyla model uçakların yarıştığı Fun Fly Yarışmasına katılmak" dedi.
     Özkaya, bu yarışmaya katılmak için Fethiyede takım oluşturma çalışmalarına başladıklarını, en büyük hedeflerinin ise Fethiyeye model uçak pisti kazandırmak olduğunu belirtti. Özkaya, model uçak pistini ilçeye kazandırdıklarında, Fun Fly Yarışmasının bir ayağını Fethiyede yapma imkanı bulabileceklerini bildirdi.
     Model uçaklarla uğraşan Fethi Acar ise tüm gençlere bu uçaklarla tanışmalarını tavsiye etti. Acar, "Ben bir süre sonra strafor malzemeden kendi uçaklarımı yapmaya başladım. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.
     Tören sonunda sertifikalarını alan kursiyerler, model uçaklarıyla akrobasi gösterisi yaptı. Fethiye semaları model uçaklarla şenlenirken, gösteriler vatandaşlarca ilgiyle izlendi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Fethiye semaları model uçaklarla şenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER