Fethiye Ziraat Odası Başkanı Demir:

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Demir: -"Seramızdaki domatesi kaldırıyoruz yerine yine domates ekiyoruz. Bu şekilde toprağımıza zarar veriyoruz"


MUĞLA (A.A) - Fethiye Ziraat Odası Başkanı Osman Nuri Demir, ilçede tarım sektöründe ürün çeşitliliğinin az olduğunu belirterek, "Seramızdaki domatesi kaldırıyoruz yerine yine domates dikiyoruz. Bu şekilde hem toprağımıza zarar veriyoruz hem de çiftçilikle uğraşanların gelirleri düşüyor" dedi.
     AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Osman Nuri Demiri ziyaret etti.
     Demir, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, tarım sektöründe bir yıl para eden bir ürünün ertesi yıl aşırı ekimden dolayı para etmediğini ifade ederek, çiftçilerin bu duruma dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
     Tarım sektöründe yaşanan bir başka sorunun ise çeşitliliğin az olmasında kaynakladığını anlatan Demir, "Seramızdaki domatesi kaldırıyoruz yerine yine domates dikiyoruz. Bu şekilde hem toprağımıza zarar veriyoruz hem de ürün çeşitliliğine gidilmediği için çiftçilikle uğraşanların gelirleri düşüyor" diye konuştu.
     AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise çiftçilerin eğitimle ilgili özellikle yerelde desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Hükümetin köylere tarım danışmanları gönderdiğini anlatan Türkan, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası çiftçiyi eğitiyor. Galiba bu eğitimlere biraz daha hız vermek gerekiyor" dedi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Fethiye Ziraat Odası Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER