FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Denizli: Türkiye, bu organizasyondan yüzünün akı ile çıkarsa dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonası için iyi bir veri olacak (Fotoğraflı-Görüntülü


RİZE (A.A) - Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Türkiyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına ilişkin olarak, Türkiye, bu organizasyondan yüzünün akı ile çıkarsa Dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonası için iyi bir veri olacak dedi.
     Denizli, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen U 20 Dünya Kupasına Doğru adlı panelde yaptığı konuşmada, organizasyonda gönüllülük esasına göre görev almanın ülkeye gerçek anlamda hizmet etmek ve milliyetçilik anlamına geldiğini belirterek, Bu turnuvada görev alacaklar Türkiyeyi temsil edecek. Diyarbakırlıyı, Erzurumluyu, Ankaralıyı temsil edecek. Ülkelerin sadece bir takımını değil bütün topluluklarını ağırlayacağız. Bu bir sınav olacak. Futbol müsabakasının genelinde ortaya çıkan sevimli ve sevimsiz şeyler hatırlanacak. Türkiye, yüzünün akı ile bu organizasyondan çıkarsa dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonası için iyi bir veri olacak dedi.
     Çok kapsamlı bir dönemin Türkiyeyi beklediğini ifade eden Denizli, Turnuvada görev yapacak arkadaşlar, turnuvaya katılacak herkes, renk ve din farkı gözetmeksizin bizim için aynı değerdedir. İster Afrika, ister Amerika, ister Asyadan gelsin onlara sadece ve sadece bu ülkenin genç kızının, erkeğinin ufkunun ne kadar geniş olduğunu ne kadar içten, yardımsever olduğunu bu süreçte doyasıya verin, verebildiğiniz kadar verin. Bu organizasyonun kaybeden tarafı olmaz. Gençlerin bu kazanca katkısı olur diye konuştu.
    
     -Oğlum olsa çalıştığım takımda oynaması mümkün değildi-
    
     Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Denizli, bir öğrencinin Futbolda torpil var mı sorusu üzerine, Futbolu Türkiyede yaklaşık 40 milyon kişi izliyor, bu 80 milyon göz demek. Bu kadar kişinin izlediği bir işte torpil mümkün değil. Dünyada torpilin işlemediği tek meslek futboldur. Benim bir oğlum olsa çalıştığım takımda oynaması mümkün değildi yanıtını verdi.
     Denizli, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midillinin Üç büyük takımda şampiyonluk yaşadınız. Hangisi sizi en fazla sevindirdi sorusu üzerine, Sorunun cevabından kaçış yok diyerek, şöyle devam etti:
     Galatasaray benim yol ayrımım. 8 yıllık görev ve yaşanmış şampiyonluklar var. Uzun süreli milli takım ve ardından Fenerbahçe. Fenerbahçede görev yapmaya başladığımda herhangi bir Türk teknik adamla şampiyonluk yaşamadığını bilmiyordum. Samsunspor maçının ardından şampiyonluk konuşmamda, ben Fenerbahçede sezonu bitiren ilk Türk hocayım demiştim. Ardından Beşiktaşta çalışma dönemi yaşadık. Beşiktaşın da Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Kupasını Türk hoca ile kazanmadığını bilmiyordum. Bu mutlulukları yaşadım.
    
     -Üç büyük kulüpte şampiyonluk yaşayan ikinci bir kişi yok-
    
     Hayatında kimseye bir parmak bal verme düşüncesinde olmadığını ve şampiyonlukların çok büyük zorluklarla kazanıldığını vurgulayan Denizli, şunları söyledi:
     Yüzyıllık futbol tarihimizde üç büyük kulüpte şampiyonluk yaşayan ikinci bir kişi yok. Bırakın şampiyonluk yaşamayı bir daha böyle bir görev olabilir mi- Türkiyedeki futbol ortamına baktıktan sonra son yıllarda üç büyük kulübümüzün rekabeti biraz aşan bir ortamda bu birimlerde görev yapabilecek bir profil gözüküyor mu- Burada esas şampiyonluktan ziyade üç büyük kulüpte nasıl görev yaptığımız önemli. Bu kabullenilmez ortamlarda siz nasıl kubullenildiniz, esas sorulması gereken bu. Şampiyonluk yaşanabilir. Artık çerçeve daralıyor, girilmesi zorlaşıyor. Bu muhtemelen bir daha yaşanmayacak olan bir şey. Cevabı yok. Bir milim bir tanesi ön tarafa gelmiyor. Ben Beşiktaşlıyım. Ama öyle şeyler yaşıyorsunuz ki Fenerbahçede, Galatasarayda. Galatasarayda ülke içi ülke dışı başarılar yaşadım. Anne babaya soruyorsunuz. Üç çocuğunuz var ve hangisini daha çok seviyorsunuz.
     Bu arada Denizli, Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri tarafından kendisi için hazırlanan 1.5 dakikalık tanıtım filmi ile ilgili olarak, 20 yıllık futbol hayatımı 1.5 dakikaya sığdırmışlar. Ondan da sadece Beşiktaşa attığım frikik golünü bulmuşlar. Youtubede bile yok şeklindeki espirili sözleri panelde gülüşmelere neden oldu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER