Filede 43. şampiyon belli olacak

Filede 43. şampiyon belli olacak -Acıbadem Erkekler Voleybol Liginde play-off final serisinin ilk maçında Arkas Spor ile Halkbank yarın İzmirde karşılaşacak


İZMİR (A.A) - Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Arkas Spor ile Halkbank yarın İzmirde karşılaşacak.
     Ligde normal sezonu lider tamamladıktan sonra play-offta Gümüşhane Torul Gençlik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini saf dışı bırakan Arkas Spor ile play-offta Ziraat Bankası Fenerbahçe Grundigi eleyen Halkbank arasındaki final serisi Atatürk Voleybol Salonunda yarın saat 17.30da oynanacak maçla başlayacak.
     Final serisinde 3 galibiyete ulaşan ekibin şampiyonluğa ulaşacağı eşleşmede, 2. ve 3. maçlar 24 ve 26 Nisanda Başkent Spor Salonunda, gerekirse 4. ve 5. müsabakalar 29 Nisan Pazartesi ve 1 Mayıs Çarşamba günü İzmirde oynanacak.
    
     -Arkas Spor-Halkbank eşleşmeleri-
    
     Halkbankla play-offlarda 7. kez eşleşen Arkas Spor, şimdiye kadar rakibiyle oynadığı 15 play-off maçında 11 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.
     Başkent temsilcisinin ikinciliği elde ettiği 2004-2005te, 4 takımın yer aldığı final grubunda Halkbankla oynadığı 2 maçı da kaybeden Arkas Spor, şampiyonluğa ulaştığı 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarındaki 2şer maçı da kazandı.
     Arkas Spor, 2009-2010da 1. turda, son 2 sezonda ise yarı finalde başkent temsilcisini elemeyi başardı.
    
     -43. şampiyonluk-
    
     Bu sezon 43. kez oynanan ligde, Halkbankın 5, Arkas Sporun 2 şampiyonluğu bulunuyor.
     En fazla şampiyonluğu Eczacıbaşının (12) kazandığı ligde, bu ekibi Fenerbahçe Grundig, Galatasaray (4), Arçelik, Erdemir, Netaş, İETT (3), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhafızgücü ve Boronkay (1) takip ediyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Filede 43. şampiyon belli olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER