Filipinler, Türk yatırımcıları bekliyor

Filipinler, Türk yatırımcıları bekliyor -Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Alarilla: -Yılda 35 bin Filipinli işadamı Türkiyeyi ziyaret ediyor, ama biz Türk iş adamlarının da Filipinleri ziyaret etmesini istiyoruz


KAYSERİ (A.A) - Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, yılda 35 bin Filipinli iş adamının Türkiyeyi ziyaret ettiğini belirterek, Türk iş adamlarının da Filipinleri ziyaret etmesini istediklerini söyledi.
     Alarilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filipinler ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin yıllık yaklaşık 300 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.
     Bu rakamın az olduğunu ancak, gelecek yıllarda bu oranın artacağına inandıklarını ifade eden Alarilla, Yılda 35 bin Filipinli iş adamı Türkiyeyi ziyaret ediyor, ama biz Türk iş adamlarının da Filipinleri ziyaret etmesini istiyoruz. Bu konuda her türlü çalışmaya hazırız dedi.
     Alarilla, Türkiyeye yatırım yapmak isteyen Filipinli iş adamlarının da olduğuna dikkati çekerek, uluslararası bir Filipinli şirketin Türkiyede liman inşa ettiğini kaydetti.
     Bununla sınırlı kalmak istemediklerini vurgulayan Alarilla, her iki ülke iş dünyasının birbirini tanıdıkça birçok yatırıma imza atabileceklerine inandığını anlattı.
     Türkiye-Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ise yaklaşık 2 hafta önce Filipinler Devlet Başkanı III. Benigno Aquinoyu ziyaret ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Kendisi bize Filipinlerde yatırım yapacak, ticaret yapacak ve ortaklık kuracak Türk iş adamlarının vergiden uzak olacaklarına ve serbest bölgede yer sahibi olabileceklerine ilişkin yazılı garanti verdi. Bu çerçevede Filipinler ile Türkiye arasındaki ticaretin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Ticaret hacmimiz şimdilik 300 milyon dolar, ama 1 milyar dolar civarında da enerji, inşaat ve savunma sanayine yönelik anlaşmalarımız var. Filipinlerdeki odamız her türlü marka, her türlü ticari ortaklığı Filipinlere hatta Pasifike girdirmek için hazırdır. Biz Filipinleri değil Pasifiki, 110 milyon insanı değil, 2 milyar insanı konuşuyoruz. Çünkü, Filipinlerin başkenti Manila, aslında Pasifikin başkentidir. Ben Türk girişimcilerimizin Filipinlerde ve Pasifikte şans bulacağını düşünüyorum.
     (ORC-TEV-HÜL)
<< Önceki Haber Filipinler, Türk yatırımcıları bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER