Filistinin Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatyada

Filistinin Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatyada -Maarouf, Vali Vasip Şahini ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Filistinin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Valisi Vasip Şahini ziyaret etti.
     İki ayrı konferansa katılmak üzere Malatyaya gelen Maarouf, Vali Şahini ziyaretinde yaptığı konuşmadığı, Türk halkıyla Filistin halkı arasındaki ilişkinin çok eskiye dayandığını, iki ülke arasında ortak kültür ve tarih olduğunu dile getirdi.
     Filistin halkının Osmanlı Devletinin muhafazasından çıktıktan sonra bunun bedelini kanı ve canıyla ödediğini ifade eden Maarouf, ülkelerinin en rahat döneminin Osmanlı dönemi olduğunu söyledi.
     Maarouf, Osmanlıdan sonra İngilizler girdi, sonra Yahudileri getirdiler. O günden bugüne de Filistin hürriyeti ve Filistin bağımsızlığı için mücadele vermeye devam ediyoruz dedi.
     Türk halkının Filistin davasını mukaddes dava olarak gördüğünü belirten Maarouf, bazen Türklerin kendilerinden daha fazla Filistinli olduğunu gördüklerini ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Davosta söylediği one minute sözünü hatırlatan Maarouf, bunun Filistin halkının hakkını savunan bir haykırış olduğunu vurguladı.
     Başbakan Erdoğan ile iki kez bir araya geldiğini, onun gözlerinden akan yaşlara şahit olduğunu aktaran Maarouf, Bu duygu, ailevi bir duygu, kardeşlik duygusudur. Bu da bizim bir millet olduğumuza delalet ediyor diye konuştu.
     Bu yıl Ramazan ayında Filistinli esirlerin ailelerinin yararına etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Maarouf, şunları söyledi:
     İsrail hapishanelerinde 8 bin Filistinli esir var. İsrail hapishanelerinde şu ana kadar esir edilen toplam Filistinli sayısı 750 bin kişidir. Bugüne kadar Filistin halkının yüzde 23ü İsrailin zindanlarına girmiştir. Filistinli esirler, geride aç ve perişan ailelerini bıraktı. Biz de onların çocuklarına, eşlerine, ailelerine sahip çıkmak istiyoruz.
     Maarouf, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının da destek vereceği etkinliğe Malatya halkının da katkı sunmasını istedi.
     Vali Şahin ise Maaroufa ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Filistin, bizim içimizdeki öz acımızdır dedi.
     Türk milletinin Filistin halkının yanında olduğunu belirten Şahin, Filistinin özgür bir ülke olmasını ve halkının kıyamete kadar kendi bayrağı altında yaşamasını diledi.
     Vali Şahin, Büyükelçi Maaroufa kuru kayısı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Filistinin Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER