Filistinli Abdullah, Boluda tedavi görüyor

Filistinli Abdullah, Boluda tedavi görüyor -İsrailin hava saldırısında yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden ve bir gözünü kaybeden Filistinli Abdullah Albahabsa, Boluda tedavi ediliyor -Filistinli Albahabsa: İsrail


BOLU (A.A) - İsrailin hava saldırısında yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden ve bir gözünü kaybeden Filistinli Abdullah Boluda tedavi ediliyor.
     Geçtiğimiz nisan ayında İsrailin Filistinin Refah kentine yaptığı hava saldırılarında Filistinli Joma Albahabsanın evinin bahçesine bomba düşmüş ve yüzüne çok sayıda şarapnel parçası isabet eden 4 yaşındaki oğlu Abdullah sağ gözünü kaybetmişti.
     Şarapnel parçaları nedeniyle hayati tehlikesi olan oğlunu kurtarabilmek için ilk önce Mısıra giden ve burada oğlunun ameliyatlarını yaptıran Albahabsa, daha sonra oğlunu daha iyi tedavi görmesi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirdi.
     Tedavi altına alınan oğlu Abdullahın bir hafta sonra yapılacak ameliyatla gözünün kurtarılmasından ümitli olduğunu anlatan acılı baba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistinin Refah kentinden oturduklarını söyledi. Mısır sınırındaki bu şehirde küçük bir ev ve bahçelarinin olduğunu anlatan baba Joma, Abdullah bahçede kardeşleriyle oyun oynarken İsrail hava saldırısı gerçekleştirdi ve yakınımıza bomba düştü. Abdullah ve kız kardeşinin yüzüne şarapnel parçaları geldi. Abdullahın sağ gözü 60da 1 oranında görüyor. Yüzünden 18 tane şarapnel parçası çıktı dedi.
     Saldırıda evlerinin tamamen yıkıldığını, çocuklarının ve eşinin yaralandığını aktaran Joma Albahabsa, Abdullahın dışında 4 tane daha çocuğunun bulunduğunu saldırı sonrasında evini bir çadır altında topladığını ve eşiyle çocuklarını Refahta bırakarak, oğlu Abdullahın tedavisi için yollara düştüğünü anlattı.
     Oğlunu tedavi ettirmek için Mısıra götürdüğünü, burada ameliyatla şarapnel parçalarını aldıklarını aktaran Joma Albahabsa, daha sonra Türkiyeye gidip gelen arkadaşlarının desteği, Kızılayın yardımıyla Abdullahı Türkiyeye getirebildiklarını söyledi. Oğlunun Boluda gözünden yeniden ameliyat olacağını, ameliyattan sonra Abdullahın gözünün kurtulabileceğini inandığını belirtti.
    
     -İsrail saldırısında çok sayıda çocuk öldü-
    
     Oğlu Abdullahın ameliyatından sonra Filistine döneceklarını anlatan acılı baba Joma, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İsrailin son saldırısında da çok sayıda çocuk yaralandı ve öldü. İsrail katildir. İsrail çocukları öldürüyor ve hastaneleri yıkıyor. Hastalara verilecek ilaç yok Filistinde. Bizim sert duruşumuz karşısında İsrail ateşkes sağlamak zorunda kaldı.
     Filistindeki gençler Türkiyenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğandan bir şeyler bekliyorlar ve onu örnek alıyorlar. Eskiden Mısır kapıları açık değildi ama şimdi Mursinin de aldığı kararlarla oradan yardımlar ilaçlar gelebiliyor. İhtiyaçlarımızı oradan karşılamaya çalışıyoruz. Hüsnü Mübarek zamanında ilaç veya yardım alamıyorduk. Günde 4 saat elektrik veriliyor şu anda. Onun dışında elektriğimiz de yok. Döndüğümüzde de Filistindeki mücadelemize devam edeceğiz
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Filistinli Abdullah, Boluda tedavi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER