Fındık toplama makinesi

Fındık toplama makinesi -İtalyada üretilen fındık toplama makinesi Orduya getirilerek bir üreticinin bahçesinde deneme amaçlı olarak kullanıldı -İtalyan firma yetkilisi Bellachiomer: -Türkiyedeki mevcut bahçelerde makinenin çalı


ORDU (A.A) - İtalyada üretilen fındık toplama makinesi Orduya getirilerek, bir üreticinin bahçesinde deneme amaçlı olarak kullanıldı
     Firma yetkilileri tarafından İtalyadan Orduya getirilen fındık toplama makinesi, Delikkaya köyünde bir üreticiye ait bahçeye götürüldü.
     Burada fındık toplama işleminde kullanılan makine ile ilgili bilgi veren Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, makineyi ilk kez geçtiğimiz yıl İtalyaya yaptıkları ziyaret sırasında gördüklerini anlattı.
     Ziyaret sırasında firma yetkililerinden, makinenin Orduya getirilerek denenmesi konusunda ricada bulunduklarını kaydeden Avcı şöyle konuştu:
     Kendileri bizi kırmadı üç tane fındık toplama makinesini Orduya getirdiler. Ancak bizim firma yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre İtalyada bu sisteme 50 yıl önce geçilmiş. Buna rağmen bugün hala bazı bahçelerde kullanamadıklarını ifade ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi arazi toplulaştırılması lazım ve bu yapılırken devletin desteği olması gerekir. Aksi takdirde bizim üreticilerimiz 3-5 dönüm arazide bu dönüşümü sağlayamaz. Bunlar olmadığı sürece de bu makinenin bahçelerimiz de kullanılması olanaksız
    
     - Burada çalışması imkansız
    
     İtalyadan Orduya gelen firma yetkilisi, Renzo Bellachiomer ise Türkiyedeki mevcut bahçelerde makinenin çalışmasının imkansız olduğunu dile getirdi.
     Kendilerinin bu sisteme 50 yıl önce geçtiklerini vurgulayan, Bellachiomer, Önce burada ki bazı fındık ağaçlarını sökmemiz gerekecek. Böylelikle ocakların arasını daha açık hale getirmeliyiz. Ondan sonra ancak traktör bahçeye girebilsin diye konuştu.
     Bellachiomer ayrıca makinenin İtalyada günde ton 5 fındık toplayabildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Fındık toplama makinesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER