Fındıklıda Ekmek İsrafını Önleme paneli

Fındıklıda Ekmek İsrafını Önleme paneli


RİZE (A.A) - Fındıklıda Ekmek İsrafını Önleme konulu panel düzenlendi.
     Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında Fındıklı Kaymakamlığınca düzenlenen panele, TMO Trabzon Şube Müdür Yardımcısı Mürsel Akkuş ve eğitimci Yusuf Demirci konuşmacı olarak katıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki paneli, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Sadettin Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.
     Mürsel Akkuş, yaptığı konuşmada, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının 17 Ocak 2013de başlatıldığını söyledi.
     TMOnun ekmek israfını gündeme getirmek ve israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Akkuş, Kampanyanın ana hedefi, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarındaki israf konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesine katkı sağlanmasıdır. TMO, ekmek israfı ve israf üzerinde etkili olan faktörler hususunda bilimsel tabanlı bir araştırma yaptırmış ve sonuçları içeren rapor kitap haline getirilmiştir. Mart 2012de tamamlanan araştırmanın ihtiva ettiği sonuçların bilim adamları tarafından değerlendirilmesi neticesinde ekmekteki israfın boyutları ortaya çıkmıştır dedi.
     Toprak Mahsulleri Ofisinin yaptığı araştırmaya göre günde üretilen ekmek miktarının 101 milyon olduğunu ifade eden Akkuş, Tüketim miktarı ise 95 milyon. Çöpe atılan ekmek miktarı 6 milyon. Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2 milyar 100 bin ekmeğin parasıyla 80 hastane ve 500 okul inşa edilebileceği ortaya çıkmıştır. Giderek artma eğiliminde olan israfın önlenmesi için toplumun tüm kademesinin benimseyeceği, iştirak edeceği ve destekleyeceği bir kampanya başlatılması düşünülmüştür diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Fındıklıda Ekmek İsrafını Önleme paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER