Finike Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı

Finike Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı -Toplantıda sanatçı Sibel Can için bütçeden ayrılan payı yüksek bulan bazı meclis üyeleri, soru önergesi verdi


ANTALYA (A.A) - Finike Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu başkanlığında, gerçekleştirildi.
     Gündeme ilişkin 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda MHPli 3 meclis üyesi, soru önergesi vererek festival için ayrılan bütçeyi eleştirdi. Soru önergesinde, Festival için ayrılan bütçenin 326 bin liranın üzerinde olması, daha uygun sanatçı seçimi mümkünken en pahalı sanatçı seçilerek 160 bin liranın bir sanatçıya ayrılması savurganlık değil midir- denildi. Meclis Üyesi Ertürk Yazar da festivalin son gününde sahneye çıkacak Sibel Can için ayrılan bütçeyi savurganlık olarak nitelendirdi.
     Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise bölgede yaşayan 50 bin kişinin beğenisini kazanan festivalin, farklı yörelerden gelen insanlar da dikkate alındığında tartışılmaz bir üne sahip olduğunu söyledi. Festivalde, halkın beğeniyle izlediği sanatçıları savurganlık olarak görmediğini kaydeden Dülgeroğlu, şöyle konuştu:
     Festivali 24 yıldır yapıyoruz ve kaliteyi düşürmeyelim diye özen gösteriyoruz. Ücretsiz verilen halk konserlerinde vatandaşların isteklerini de dikkate alarak hareket ediyoruz. Finike halkı buna layıktır. Ayrıca festival gelirleri, giderlerle denk düşüyor. Festival gelirlerini, konser için getirdiğimiz sanatçılar da şekillendiriyor. Esnaf, önce programı öğreniyor ve halkın talep edip, etmeyeceğini dikkate alarak stant kiralıyor. Dolayısıyla festivalden elde ettiğimiz gelirlerle vatandaşların birkaç gün hoş vakit geçirmelerini sağlamış oluyoruz.
     Belediye meclis toplantısında ayrıca Gökliman-Çağıllı Plajının su ücretleri, festivalde kurulacak stantların ücret zammı, festival için şartlı yardım kabulü, adliye binası yeri ve takipli belediye alacakları görüşüldü.
    
     Muhabir: Fatma Söğüt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Finike Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER