Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Eskelinen:

Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Eskelinen: "Türkiyenin ABye katılması Türkiye çıkarına değil, ABnin çıkarınadır"


KAYSERİ (A.A) - Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Kirsti Eskelinen, "Türkiyenin ABye katılması Türkiye çıkarına değil, ABnin çıkarınadır" dedi.
     Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseriye gelen Eskelinen, Kayseri Valisi Mevlüt Biliciyi makamında ziyaret etti.
     Burada açıklamalarda bulunan Eskelinen, Türkiye ile Finlandiyanın dost ülke olduklarını dile getirerek, iki ülke ilişkilerini gelişmesi adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Türkiyenin Avrupa Birliği sürecinin desteklediklerini dile getiren Eskelinen, şunları kaydetti:
     "Finlandiya kesinlikle Türkiyenin Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini destekliyor. Finlandiya, Türkiyeye Helsinkide yapılan görüşmelerde üyelik için ilk destek veren ülkedir. ABden bir takım negatif etkileri duyuyorsunuz, ama bunun dışında ABde Finlandiya gibi dost ülkeler olduğunu bilin. Bir çok ülke ABye Türkiyenin katılımını destekliyor. Bunu sadece Türkiye için değil AB için de çok yararlı olacağına inanıyorlar. Sadece Türkiyenin ABye çok yararlı olacağına inanıyorlar. Türkiyenin ABye katılması Türkiye çıkarına değil, ABnin çıkarınadır. Her iki taraf için bu çok önemli."
     Vali Bilici ise Türk halkının Finlandiyalıları kendilerine çok yakın gördüklerini ifade ederek, bu tür ziyaretlerin ilişkilere olumlu katkıda bulunduğunu kaydetti.
     Ziyaretin sonunda Vali Bilici, Eskelinene el dokuması yöresel kilim hediye etti.
     Eskelinen, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi de ziyaret etti.
     Özhaseki, ziyarette yaptığı açıklamada, konuk büyükelçiyi Kayseride görmekten mutlu olduklarını dile getirerek, "Finlandiya bizim açımızdan her zaman için dost bir ülke. Küçülen bir dünyada yaşıyoruz. Uzak diye bir kavram kalmadı artık. Ulaşım bana göre artık bir sorun olmaktan çıktı. Ticari ilişkilerimiz inşallah gelişir ve iyi seviyeye gelir" diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Eskelinene Kayseriyi tanıtan kitap ve üzerinde el işlemeli Osmanlı motifleri bulunan bir vazo hediye etti.
     Büyükelçi Kirsti Eskelinen, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandanı da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Tevfik Işık
     Yayıncı: Ömür Üzelce
<< Önceki Haber Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Eskelinen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER