Fiziksel engelleri, teknolojiyle aşacaklar

Fiziksel engelleri, teknolojiyle aşacaklar -Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Erdoğan: -Erzurum yüzölçümü itibarıyla Türkiyenin dördüncü büyük ili. Yaklaşık 400 kilometrelik bir kent. Dolayısıyla en azından fiziksel


ERZURUM (A.A) - Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurumun yüzölçümü itibarıyla Türkiyenin dördüncü büyük ili olduğunu belirterek, Yaklaşık 400 kilometrelik bir kent. Dolayısıyla en azından fiziksel erimişin, kış şartlarından dolayı zor olduğu bir mekan. Ama biz bunun için teknolojiyi çok üst düzeyde kullanacağız dedi.
     Erdoğan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) düzenlediği basın toplantısında, daha önce BEAHta başhekim olarak görev yaptığını ancak yeni yapılanmada Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri olarak atandığını söyledi.
     Bakanlığın bir merkez ve taşra teşkilatı yapılanmasına geçtiğini vurgulayan Erdoğan, Bu yapılanma içerisinde merkezde pek çok birim kurulurken, taşra teşkilatında 3 ana başlık altında toplayabileceğiz bir yapılanma modeli ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü aynen kalıyor diye konuştu.
     Yeni yapılanma kapsamında, tüm Türkiyede genel olarak yöneticilerin sayısında ciddi bir azalma olduğunu vurgulayan Erdoğan, Sağlık Bakanlığındaki yönetici sayısı yaklaşık 7 binlerden 4 binlere kadar düştü. Dolayısıyla Erzurum ölçeğinde baktığınızda bizim 9 başhekim yardımcımız vardı, 4e düştü. 9 müdür yardımcımız vardı, toplam 5e düştü diye konuştu.
     Sekreterlik olarak hizmet alanlarının geniş olduğunu dile getiren Erdoğan, Erzurum yüzölçümü itibarıyla Türkiyenin dördüncü büyük ili. Güneyi, Kuzeyi, Doğusu, Batısı yaklaşık 400 kilometre olan bir il. Dolayısıyla erişimin, en azından fiziksel erimişin, kış şartlarından dolayı zor olduğu bir mekan. Ama biz bunun için teknolojiyi çok üst düzeyde kullanacağız. Direkt mailler üzerinden yazışıyoruz dedi.
    
     -Türkiyede kamuda ilk kez uygulanan bir model-
    
     Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin ilk kez uygulandığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
     Bu bir yönetim modellemesi. Aslında sadece Sağlık Bakanlığında değil, Türkiyede kamuda ilk kez uygulanan bir model. Kamu kaynakları sözleşmeli personel eliyle yürütülecek. Ama bu yürütme sırasında bizim karnelerimiz, değerlendirmelerimiz olacak. Ve bunların hepsi ilan edildi, yazılı metin olarak da hangi parametrelerle, kaç puan üzerinden değerlendirileceğine varıncaya kadar parametrelerimiz belli. Dolayısıyla bakanlık bugün diyor ki bugün, biz hasta memnuniyetimizde yüzde 78ini size devrettik, eğer siz bunu yüzde 60a düşürseniz, bu bizim kırmızı çizgimizdir, sözleşmemizi fes ederiz. Dolayısıyla bizim karnelerimiz var. Denetçiler tarafından denetim yapılacak, bir kez uyaracaklar, ikinci kez uyarılmayacak.
     Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum Genel Sekreteri olarak en önemli hedeflerinin iki parametreye dayandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Erzurum özel bir il. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanının milletvekili olduğu bir il. Hedefimiz, elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapabilmek. Bundan daha önemlisi ise hizmet kalite standartlarımızı bugünkünden çok daha üst düzeye eriştirmek. BEAHta hizmet kalitesi standardı, Karaçobandakine hiç benzemiyor. Biz hastane rollerindekine uygun olmak şartıyla, olabildiğince bunu örtüştürmeye çalışacağız. Tabii ki burası eğitim ve araştırma hastanesi. Karaçoban bir ilçe hastanesi. Ama Karaçoban hastanesindeki iş ve işlemlerin orada yapmasını sağlayacağız. Hastaların ne gibi ihtiyaçları varsa, orada karşılamaya çalışacağız.
     Bu arada, Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliğinde, Dr. Mahmut Avcının İdari Hizmetler Başkanı, Dr. Mustafa Karanın Tıbbi Hizmetler Başkanı,Metin Tekinin ise Mali Hizmetler Başkanı olarak görevlendirildiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Fiziksel engelleri, teknolojiyle aşacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER