Foçada üç çiftçinin öldürülmesi

Foçada üç çiftçinin öldürülmesi -İzmir Valisi Kıraç: (Yakınlarının) Bizim de terör şehidi olarak kabul edilmemiz ve o haklardan istifade etmemiz gerekir düşüncesiyle bizimle temasları oldu -Taleplerini aldık, değerlendi


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Foçada askeri araca saldırı öncesi teröristlerce öldürülen üç çiftçinin yakınlarının kendilerinin de terör şehitlerine tanınan haklardan yararlanmak istemeleri yönünde taleplerinin olduğunu, konuyu Milli Savunma Bakanılığına sunduklarını söyledi.
     Kıraç, İzmir Valiliğinde hayırsever Nuri Atik ile Mehmet Kamil Atik tarafından yaptırılacak Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi protokolü imza törenine katıldı.
     Protokolün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Kıraç, Foçada 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı öncesinde tarlada ölü bulunan Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirinin (46) yakınlarının, tazminat konusunda talepleri olduğunu belirtti.
     Terör şehitlerinin, çeşitli haklarının bulunduğunu ifade eden Kıraç, (Bizim de terör şehidi olarak kabul edilmemiz ve o haklardan istifade etmemiz gerekir) düşüncesiyle bizimle temasları oldu. Taleplerini aldık, değerlendirilmek üzere Milli Savunma Bakanlığına sunduk dedi.
    
     -İnciraltına yönelik dava-
    
     Vali Kıraç, İzmirde EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltının tarım dışı amaçlarla kullanıma açılmasının iptali için Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezinin açtığı davayı görüşen İzmir 4üncü İdare Mahkemesinin, bölgede turizm amaçlı imar planına olanak sağlayan kararı iptal etmesine ilişkin soru üzerine, mahkeme kararını henüz görmediğini belirtti.
     Yaşananların hukuk devletinde normal karşılanması gerektiğini, yargı kararını görükten sonra itiraz sürecini değerlendireceklerini ifade eden Kıraç, kararın EXPO çalışmalarını ne şekilde etkileyeceğinin sorulması üzerine, Yapacak birşey var mı - Biz isterdik ki hep beraber el birliği ile yapalım bu işi. Süreçte itirazlar da oluyor, beğenenler de beğenmeyenler de oluyor yanıtını verdi.
     Bu arada, Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin protokolünün, İzmirde hayırseverlerle gerçekleştirilen 173üncü protokol olduğu, bugüne kadar 248 milyon 750 bin lira kaynağın hayırseverlerce eğitime aktarıldığı bildirildi.
     Depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Bayraklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yerine yapılacak 24 derslikli Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 8 milyon liraya mal olacak.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Foçada üç çiftçinin öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER