Ford Kargo 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Ford Kargo 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması -Ford Otosan tarafından düzenlenen yarışmada, İhsan Korkutun fotoğrafı birinci oldu


KOCAELİ (A.A) - Ford Otosan tarafından düzenlenen Ford Kargo 1. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında İhsan Korkutun fotoğrafı birinci oldu.
     Seçici kurul danışmanı Foto Muhabir Coşkun Aral ile Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Nevzat Çakır, Vahit Mahmatlı, Murat Gür, Tufan Altuğ, Murat Dirlik, Görgün Özdemirden oluşan seçici kurul, Ford Otsan tarafından düzenlenen yarışmaya katılan bin 231 fotoğrafı değerlendirdi.
     Yarışmaya Sakaryadan katılan İhsan Korkutun fotoğrafı birinciliğe değer bulunurken, İstanbuldan Emre Soytürkun fotoğrafı ikincilik, Kayseriden Ahmet Peşkersoyun fotoğrafı da üçüncülük ödülü kazandı.
     Ford Kargo Özel Ödülü İstanbuldan Emirhan Karamuka verilirken, Vandan Ruşen Murat Takva da Mansiyon ödülünün sahibi oldu.
     Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan olarak fabrikalarının kurulduğunda ürettikleri ilk aracın kargo kamyonu olduğunu söyledi.
     Ford markasının uzun yıllardır müşteriye uygun özelliklere sahip aracı üretmek misyonunu üstlendiğini ifade eden Yenigün, piyasada oldukları süre içinde pazar paylarının artması ve müşteri memnuniyetine sahip olmalarının başarılı işler yaptıklarının işareti olduğunu kaydetti.
     Yenigün, serginin açılacağı kültür merkezinin kendilerinin sadece bir üretici olmadıklarını gösterdiğini dile getirerek, Bulunduğu yerle organik bağlantıyı kurmayı arzulayan, bu konuda da emek sarf eden bir şirket olduğumuzun göstergesidir. Bu yıl söz konusu yarışmalardan 2 tane yaptık. Biri şuan sizinle paylaşımını yaptığımız organizasyon, diğeri de sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığımız yarışma. Yarışmalarla kamyon kullanıcılarının elektronik dünyadaki varlıkları gördük, bunlar hepimizi memnun etti. Demek ki doğru yoldayız, buradaki potansiyeli ölçmek lazım diye konuştu.
     Seçici kurul danışmanı Foto Muhabir Aral da daha önce kamyonlarla ilgili çeşitli çalışmalar olduğunu belirterek, bunların dar alanda kaldığını kaydetti. Fotoğrafın Türkiyede geniş bir alana ulaştığını ifade eden Aral, birçok yarışmaya jüri üyesi olarak katıldığını bildirdi.
     Aral, fotoğrafın internetle beraber daha geniş alanlara yayıldığını vurgulayarak, kendisinin çeşitli çalışmalarında kamyoncularla görüşmeler yaptığını anlattı.
     Kamyon şoförlerinde internet kullanımının yaygın olduğunu sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştıkları fotoğraflarla gördüklerini belirten Aral, Yarışmada seçtiğimiz fotoğraflara yapılan yorumları, kendi aralarında bir fotoğrafçıdan daha fazla dikkatli yorumluyorlar. Bu demek oluyor ki kamyon şoförleri dünyasında yapılan bütün çalışmalar boşa değil. Ben onları kutluyorum. Jüri olarak çok zorlandık dedi.
     Konuşmaların ardından Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, yarışmada birinci olan İhsan Korkuta plaketini verdi. Ödül töreninin yapılmasının ardından katılımcılar sergiyi gezdi.
     Fotoğraf sergisi, 9 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ford Kargo 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER