Futbol

Futbol -TFF Merkez Hakem Kurulu üst klasman hakem ara semineri Antalyada sona erdi


ANTALYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Antalyada düzenlenen üst klasman hakem ara semineri sona erdi.
     Mardan Palace Otelde 8 Ocakta başlayan üst klasman hakem ara seminerinde üst klasman hakemler, ilk yarı performanslarının değerlendirilmesinin yanı sıra 5 ve 10 yardımcı hakemden oluşan, 7 ayrı çalışma grubunda eğitime tabi tutuldu.
     Seminerin resmi açılışının yapıldığı ikinci gün 29 FIFA hakeminden 28ine kokartları törenle takıldı. Aynı gün TFF Yönetim Kurulu üyeleri, bazı Spor Toto Süper Lig kulübü başkanları ile MHK üyeleri ve hakemler bir araya geldi. Bir sonraki gün ise PTT 1. Lig kulüplerinin başkanları ile toplantı gerçekleştirilecek görüş alışverişinde bulunuldu.
     Seminerde hakemler ayrıca MHK Fiziksel Gelişim Sorumlusu Ali Kızılet gözetiminde sprint testinden, yardımcı hakemler ise uygulamalı pozisyon değerlendirme eğitiminden geçti, bayrakla reaksiyon ve algılama çalışması yaptı.
     FIFA Elit Hakem Cüneyt Çakır ve ekibi, Belekte ara seminer yapan Hollandalı hakemlerle tecrübelerini paylaştı, Hollanda Futbol Federasyonundan Elit Hakem Björn Kuipers ile ekibi de Türk hakemlerle bir araya geldi.
     Seminerin son gününde ise seminer ve çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapıldı. MHK Başkanı Zekeriya Alp, kapanış konuşmasında tüm hakemlere sezonun ikinci yarısında başarı diledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER