Futbol

Futbol -TFF Merkez Hakem Kurulu üst klasman hakem ara semineri Antalyada başladı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) üst klasman hakem ara semineri Antalyada başladı.
     Mardan Palace Otelde düzenlenen seminere, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK yönetim kurulu üyeleri ve üst klasman hakemler ile KKTC Futbol Federasyonuna bağlı hakemlerin katıldığı bildirildi.
     Basına kapalı gerçekleşen seminerle ilgili TFFnin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenbergin, 4 gün sürecek eğitimlere ilişkin genel bilgiler verdiği kaydedildi. Uilenbergin, seminerde yaptığı konuşmada, 2012 yılının Türk hakemliği açısından iyi geçen bir yıl olduğunu söylediği ifade edildi.
     TFF Hukuk Müşavirliği tarafından hakemlere, disiplin raporları konulu sunumun yapıldığı, sonra da hakemlerin, 5 hakem ve 10 yardımcı hakemden oluşan 7li çalışma grubuna ayrılarak, eğitimlere geçildiği belirtildi. MHK seminerinin, yarın saat 09.00da başlayacağı ve FIFA Fitness Testi ile devam edeceği bildirildi.
     UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenbergin haricinde UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen, UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Giovanni Stevanato ve Hollanda Futbol Federasyonundan elit hakem Bjorn Kuipersin de seminerde konuşmacı olarak yer alacağı öğrenildi.
     Mardan Palaceda 8-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek seminerin yarınki resmi açılışına TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael Van Praag, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüp başkanlarının katılacağı bilgisi verildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Hüseyin Kanber / Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER