Futbol

Futbol -Üst klasman hakemler antrenman yaptı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) üst klasman hakem ara semineri kapsamında Antalyada bulunan üst klasman hakemler antrenman yaptı.
     Mardan Palace Otelin futbol sahalarındaki antrenman, UEFA yardımcı hakem eğitimcisi Giovanni Stevanato ve MHK Fiziksel Gelişim Sorumlusu Ali Kızılet gözetiminde gerçekleştirildi. Antrenmanda yardımcı hakemler ısınma hareketlerinin ardından Stevanato yönetiminde bayrakla reaksiyon ve algılama çalışması yaptı. Çalışma sırasında düdük komutuyla öne, arkaya ve sağa doğru hareket eden hakemlere bayrağı hızla kaldırmalarını isteyen Stevanato geç kalan hakemlere şınav çekme cezası verdi. Stevanatoyu antrenmanın bir bölümünde hakemler hep birlikte kaldırarak havaya attı.
     Ali Kızılet, kızı Tuğba Kızılet ve yardımcıları yönetiminde dünkü FIFA Sprint Testinden geçen orta hakemler ise ısınma ve açma germe hareketlerinin ardından toparlanma antrenmanı yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanı UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg de bir süre takip etti. FIFA bayan yardımcı hakemi Seçim Demirel ise antrenmana katılan tek bayan hakem olması yönüyle dikkati çekti.
    
     -Hakemler, Yo-Yo Testinden geçti-
    
     FIFA Dünya Kulüpler Kupasında görev yapan elit hakem Cüneyt Çakır, FIFA hakemlerinden Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım Romada yapılacak UEFA Yo-Yo Testine katılacakları için Yo-Yo Testinden geçti. Yo-Yo Testi MHK Fiziksel Gelişim Sorumlusu Kızılet nezaretinde yapıldı.
     Hakemlerin kondisyona yönelik maksimum sınırlarını zorladığı testin hedefinin koşu, sprint mesafelerin miktarı ile yoğunluğunu ve dayanıklılığını artırmak olduğu bildirildi.
     Merkez Hakem Kurulu üst klasman hakem ara seminerinin ikinci günü hakemler, FIFA Sprint Testinden geçmişti. Üst klasman hakemler, Zeytinköy 100. Yıl Tesislerinde gerçekleştirilen fiziksel teste katılmıştı. Hakemler, Kızılet gözetiminde testi başarıyla tamamlamıştı. Testte, UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg ve UEFA Yardımcı hakem eğitimcisi Giovanni Stevanato ise hakemlerin son durumlarını gözlemlemişti.
     FIFA Dünya Kulüpler Kupasında görev yapan elit hakem Cüneyt Çakır, daha önce Japonyada FIFA Sprint Testinden geçtiği için antrenmana katılmamıştı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER