Futbol: Maçtan notlar

Futbol: Maçtan notlar -Spor Toto Süper Ligde Orduspor ile Fenerbahçe 22. kez karşı karşıya geldi -İki takım arasında yapılan 21 maçtan 13ünü Fenerbahçe, 3ünü Orduspor kazanırken 5 maç ise eşitlikle sonuçlandı (Fotoğraflı


ORDU (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Orduspor ile Fenerbahçe 22. kez karşı karşıya geldi.
     İki takım arasında yapılan 21 maçtan 13ünü Fenerbahçe, 3ünü Orduspor kazanırken, 5 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Oynanan 21 karşılaşmada Fenerbahçenin 27 golüne, Orduspor 10 golle cevap verdi.
     Fenerbahçede sakatlığı devam eden Emre Belözoğlunun yanı sıra UEFA Avrupa Liginde Lazio ile oynanan maçta sakatlanan Moussa Sow kadroda yer almadı.
     Öte yandan Volkan Demirel, Caner Erkin, Christian ve Semih Şentürk 3er sarı kartla sınırda bulunuyor. Bu futbolcular birer sarı kart daha görmeleri halinde 29. haftada yapılacak Eskişehirspor maçında cezalı duruma düşecekler.
    
     -Daumun rekoruna ortak oldu-
    
     Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Ligde 102. maçına çıkarak Christoph Daumun rekoruna ortak oldu.
     Fenerbahçede 3. sezonunu geçiren Kocaman Orduspor maçıyla 102. kez takımının başına geçerek, 2003-2004, 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında sarı-lacivertli takımın başında üst üste 102 lig maçına çıkan Alman çalıştırıcı Damuun rekorunu egale etmiş oldu.
    
     -Yiğit Gökoğlan, Alfredo Monje ve İbrahim Kaş kadroda yok-
    
     Karadeniz ekibinde hafta içi teknik direktör Hector Cuperin raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan Yiğit Gökoğlan, Alfredo Monje ve İbrahim Kaş, bu akşam kadroda yer almadı. Mor-beyazlı ekipte bu üç futbolcunun dışında sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Sezon başından bu yana kaleyi koruyan Fornezzi 6 yabancı sınırlaması nedeniyle ilk kez ilk 11e alınmazken, Fornezzinin yerine kaleci Fevziye görev düştü.
     Bu arada düşme hattında yer alan Ordusporda, kritik Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlar kenti mor-beyaz renklerle süsledi. Türkçe ve İspanyolca hazırlanan Siz bu şehrin gözünün sakındığı çocuklarısınız - Siz bu kentin kahramanlarısınız yazılı pankartlar kentin her köşesine asılırken, mor-beyazlı ekibi statta Ordu Belediyesi Bando Takımı karşıladı. Taraftarlar tüm oyunculara tek tek sevgi gösterisinde bulunduktan sonra çiçek verdi.
    
     -Fiyatlara rağmen stat doldu-
    
     Maça büyük ilgi gösteren mor-beyazlı ekibin taraftarları 75 ile 120 lira arasında olan bilet fiyatlarına rağmen stadyumu doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri doldurdu.
     Karşılaşma nedeniyle Ordu kent merkezinde polisler yoğun güvenlik önlemleri aldı. Statta ise 600 polis memuru ile 300 özel güvenlik görevlisi çalıştı.
    
     Muhabir: İlyas Gün / Gökhan Gücüklüoğlu / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Futbol: Maçtan notlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER