Futbol: Spor Toto 2. Lig

Futbol: Spor Toto 2. Lig -Altay ligin ilk yarısında umduğunu bulamadı


İZMİR (A.A) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta ilk devreyi 19 puanla tamamlayan Altay, kendisine 11. sırada yer buldu.
     Sezona genç bir kadroyla Beyhan Çalışkan yönetiminde başlayan siyah-beyazlı ekip, 14. haftadaki Alanyaspor maçının ardından teknik direktör Turgut Uçarla anlaştı.
     Ligde ilk devreyi 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle tamamlayan Altay, 17 gol atarken kalesinde 18 gol gördü. Siyah-beyazlı ekip ilk yarıyı lider Balıkesirsporun 13 puan gerisinde, 19 puanla 11inci sırada bitirdi.
     Toplam 24 futbolcunun forma şansı bulduğu Altay, ilk devrede 23,71 yaş ortalamasıyla mücadele etti.
     17 yaşındaki Berk Kınlı ile Hüsamettin Yener, en genç futbolcular olurken 37 yaşındaki Abdullah Apak takımın en tecrübeli ismi olarak dikkati çekti.
    
     -Goller-
    
     Toplam 17 golü 8 farklı oyuncunun attığı Altayda 4er gol kaydeden Abdulkadir Kuzey ile Ahmet Yakak en golcü isimler oldu. Bu futbolcuları Hüseyin Kuday (3), Abdullah Apak (2), Volkan Altın, Halil Yılmaz, İsmet Gökseloğlu ve Erdal Güneş birer golle izledi.
    
     -Forma giyenler-
    
     Siyah-beyazlı ekipte Ahmet Yakak, Ali Şaşal Vural ve Metin Yüksel 16 maçta da forma şansı bulurken, bu oyuncuları Cihan Avcu (15), Aykut Turan, İsa Akgöl, Volkan Altın (14), Abdulkadir Kuzey, Abdullah Apak, Hüseyin Kuday (13), Erdal Güneş, Halil Yılmaz, Yakup Sertkaya (12), Oğulcan Gökçe (9), İsmet Gökseloğlu (7), Serhat Akın (5), Bora Karadağ, Hüsamettin Yener, Sercan Karagöz (4), Murat Suci, Serkan Akın (3), İsmet Kavuştu, Nezir Özer (2) ve Berk Kınlı (1) takip etti.
    
     -Sarı ve kırmızı kartlar-
    
     İsa Akgöl, Murat Suci ve Volkan Altının kırmızı kart gördüğü Altayda futbolcular 37 sarı kartla cezalandırıldı. Aykut Turanın 7 sarı kart gördüğü siyah-beyazlı ekipte, Cihan Avcu (5), Erdal Güneş (4), Halil Yılmaz, İsa Akgöl, Metin Yüksel (3), Ahmet Yakak, Ali Şaşal Vural, Hüseyin Kuday (2), Abdulkadir Kuzey, Abdullah Apak, Hüsamettin Yener, Murat Suci, Nezir Özer, Oğulcan Gökçe, Serhat Akın ve Yakup Sertkayaya da 1 sarı kart gösterildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto 2. Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER