GAİF 2012 Fuarı

GAİF 2012 Fuarı -Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Türkiyede iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiyede işsizlik varsa bunun işi beğenmeyenlerden kaynaklandığını belirtti.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının (GAİF) ikinci gününde, Bir Girişimcinin Hayat Hikayesi konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.
     Katılımcılarla hayat tecrübesini ve holdingin sosyal projelerini paylaşan Konukoğlu, çalışmayı ve zanaati çok sevdiği için ortaokula giderken eğitimini yarım bırakarak kendi fabrikalarında işe başladığını söyledi.
     Babasının ustasına, eti senin kemiği benim dediğini ve fabrikada 6 ay kendisine yeri süpürttüklerini aktaran Konukoğlu, her kademede çalışarak genel müdür olduğunu vurguladı.
     Babasının vefatı ardından holdingin başına geçtiğini o zaman 7 bin çalışanları bulunduğunu bildiren Konukoğlu, holdingin büyümesi hakkında bilgi vererek, kurdukları hastane, verdikleri burslar ve hayata geçirdikleri sosyal projeleri anlattı,
     Zaman zaman sen okumamışsın ama zengin olmuşsun sözleriyle karşılaştığını belirten Konukoğlu, salonda bulunan gençlere eğitimlerini tamamlamalarını ve üniversiteye gitmelerini tavsiye etti.
     Bütün kardeşlerinin üniversite mezunu olduğunu ifade eden Konukoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Eskiden en büyük zenginler ya lise mezunuydu ya da çok azı üniversite mezunuydu. Artık o devir geçti. Bizim zamanımızda 100 bin kişiden ancak bir kişi bizim gibi sivriliyordu. Ama şu anda 100 bin okuyan var bin kişi rahat zengin oluyor. Muhakkak okumanız lazım.
     Herkesin doğduğu şehre borcu olduğunu ve şehrine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, Herkes kendi memleketine, kendi şehrine sahip çıktığı takdirde o şehir kalkınır değerlendirmesinde bulundu.
    
     -İşsizliğin nedeni-
    
     Konukoğlu, işsizliğin Gaziantepte daha az olduğunu, bunun biraz da kentte kadınların çalışmamasından kaynaklandığını ifade ederek, Kadınların çalışma oranı Gaziantepte çok az. İnşallah bu fuardan sonra onlara da bir cesaret gelecek diye tahmin ediyorum düşüncesini aktardı.
     Gaziantepte işverenlerin çalıştıracak insan bulmakta zorlandığını ifade eden Konukoğlu, Türkiyede iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor. Herkes masa başı iş istiyor ifadelerini kullandı.
     Fuarda ayrıca Abdulkadir Konukoğlunun başkanlık ettiği Gaziantepte Kadın İstihdamı konulu panel gerçekleştirildi.
     Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkan Vekili Serap Gültekin Çalışma Hayatında Kadın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci Kadın İstihdamında Kadınların Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri ve Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Sadık Öncül KOBİlerde Girişimcilik Olgusu başlıklı sunum yaptı.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER