Gakgoşlarda 100. maç heyecanı

Gakgoşlarda 100. maç heyecanı -Spor Toto Süper Ligde 3üncü sezonunu yaşayan Sanica Boru Elazığspor, lig tarihindeki 100. maçında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak -Teknik direktör Vural: "Elazığspor, bu ligde umarım daha yüz


ELAZIĞ (A.A) - Ramazan Kaya - İsmail Şen - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasıyla lig tarihindeki 100üncü maçına çıkacak.
     Tarihinde ilk kez 2002-2003 sezonunda Süper Lige çıkma başarısı gösteren bordo-beyazlı ekip, o sezon 10 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti, 17 maçta ise yenildi.
     O dönem topladığı 37 puanla ligi 13. sırada tamamlayan Gakgoşlar, bir sonraki sezon ligde tutunmayı başaramadı. 2003-2004 sezonunu 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 22 mağlubiyetle kapatan Elazığ ekibi, 22 puanla son sırada yer alarak Süper Lige veda etti.
     Lige 8 sezon aradan sonra yeniden çıkan Elazığ temsilcisi, bu sezon geride kalan 31 haftada 9 galibiyet ve 11 beraberlik elde etti, 11 karşılaşmada ise rakiplerine boyun eğdi. Topladığı 38 puanla ligde 13. sırada yer alan Gakgoşlar, kümede kalma konusunda umutlu.
     Lig tarihindeki 100. maçında yarın deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak olan Sanica Boru Elazığspor, ligde 3 sezonda yaptığı 99 maçın 24ünden galibiyetle, 25inden beraberlikle, 50sinden ise mağlubiyetle ayrıldı.
     Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 105 kez havalandıran Elazığ ekibi, kalesinde ise 183 gole engel olamadı.
    
     -Teknik direktör Yılmaz Vural-
    
     Bordo-beyazlı ekibin teknik direktörü Yılmaz Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah inşallah Sanica Boru Elazığspora yüzlerce maç oynamak nasip eder" dedi.
     Mersin İdmanyurdu maçını kazanarak camianın yüzünü güldürmek istediklerini belirten Vural, ligin kalıcı takımlarından biri olmayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Çünkü biz bu yörenin takımıyız. Doğuda üst seviyede yarışan tek takımız. Dolayısıyla böyle de bir misyonumuz var. Futbolun yalnızca bir spor olmadığı, bunun çok önemli bir sosyal olay olduğu gerçeğinden hareket edersek, Elazığda, bu yörede futbolun yaşamasının gerekliliğini anlamış oluruz."
     Elazığsporun gelecekte daha başarılı olmasını dileyen Vural, "Elazığspor, bu ligde umarım daha yüzlerce maç oynar" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Gakgoşlarda 100. maç heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER