GASAM Başkanı Şahin:

GASAM Başkanı Şahin: -Coğrafi, siyasi, ekonomik anlamda AB benzeri bir yapıyla bütünleşme Ortadoğunun altın çağını başlatacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, coğrafi, siyasi, ekonomik anlamda AB benzeri bir yapıyla bütünleşmenin Ortadoğunun altın çağını başlatacağını bildirdi.
     Makamından yapılan açıklamaya göre, Şahin, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından 40 Müslüman ülkeden 200 Müslüman gencin katılımıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) yapılan 9. Gençlik Buluşmasında, Asya Müslümanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri başlıklı bir konuşma yaptı.
     Şahin, emperyalist güçlerin Asyanın Batı yakasında bir yandan kendileri için Müslüman kimliğiyle potansiyel tehdit oluşturan, diğer yandan da bakir enerji zenginlikleriyle iştah kabartan Ortadoğuyu tehdit olmaktan çıkarmak ve zenginliklerini sömürmek adına küçük parçalara bölerek yaklaşık 100 yıl süren bir sömürü asrı başlattıklarını öne sürdü.
     Ortadoğudaki bölünmenin sadece oluşturulan fiziki sınırlarla da kalmadığını, ideolojik, dini ve mezhepsel ayrılıklarla da desteklenerek derinleştirildiğini savunan Şahin, Tüm bunların üstüne 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde bir İsrail devleti de kurulmak suretiyle Ortadoğu, 100 yıl süren kronik bir istikrarsızlık iklimine maruz bırakıldı. Böylelikle Batılı ülkeler bir yandan Ortadoğunun petrol ve doğal gaz gibi değerli enerji kaynaklarını sömürdüler, diğer yandan da bölüp parçalayarak ve kendi aralarında da çatıştırarak zayıflattılar, kendileri için tehdit olmaktan çıkardılar ifadelerini kullandı.
    
     -Müslüman Azınlıklar-
    
     Müslüman coğrafyada yaşanan fiziksel, kültürel, ideolojik ve siyasi bölünmelerin Asyanın sadece batı yakasında yaşanmadığını aktaran Şahin, doğu yakasındaki Müslümanlarında çeşitli senaryolarla, bir yandan etkisiz hale getirilirken, diğer yandan da bölünmelerle kendi aralarında savaştırıldığını ileri sürdü.
     Hindistan yarımadasının bu şekilde bölünüp parçalanmasının tümüyle bir İngiliz projesi olduğunu iddia eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bugün Müslüman bir coğrafya olarak ayrılmış olmalarına rağmen Hindistanda yaşayan Müslüman sayısı (200 milyon) hem Pakistanda hem de Bangladeşte yaşayan Müslümanların sayısından daha fazladır. İngiltere Hindistandan çekilirken, Hindistanda Müslüman bir ülkenin kurulmasını istemedi. Hindistan İngilizler çekilinceye kadar hiçbir dönemde Hindular tarafından yönetilmemişti. Bölgede tarih boyunca Hindistan dışından gelenler (Fransız, Portekiz, İngiliz ve Türkler) hüküm sürdüler.
     Asyalı Müslümanların yaşadığı diğer önemli bir sorunun da Asyada yaşayan Müslüman Azınlıklar sorunu olduğunu vurgulayan Şahin, Asyanın ucra coğrafyalarında Myanmarda Arakan Müslümanları, Filipinlerde Moro Müslümanları, Taylandda da Patani Müslümanları ve Keşmir Müslümanlarının Asyanın yetim kalmış ve Müslüman dünyası tarafından neredeyse unutulmaya yüz tutmuş çilekeş Müslümanları olduğunu savundu.
    
     -Kendimizi Ortadoğu merkezli bir altın çağa hazırlamak durumundayız-
    
     Şahin, İslam coğrafyasında şuur altı temizliğinin yapılması, birbirine karşı duyarlı olunması ve Ortadoğudaki suni sınırların sorgulanması gerektiğini bildirdi.
     Coğrafi, siyasi, ekonomik anlamda AB benzeri bir yapıyla bütünleşmenin Ortadoğunun altın çağını başlatacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Yeryüzünde yeni bir sürece ve döneme girildi. Geleceğin doğudan yükseleceği bir süreç başladı ve hızla ilerledi. Kendimizi Ortadoğu merkezli bir altın çağa hazırlamak durumundayız. Allah-u Teala gaflet ve delalete düştüğümüz, asli değerlerimizden uzaklaştığımız için güç ve zenginliği Doğu medeniyetinden alarak Batı medeniyetine verdi. Ancak Batı medeniyeti bu gücü yeryüzünde haksız savaşlar açarak, kan akıtarak, hakkı değil gücü temel alarak haklının değil güçlünün yanında yer alarak hükmetti ve zalimlerden oldu. Şimdi bu güç yeniden el değiştiriyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GASAM Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER