Gazeteciler Yeşil Bursa için fidan dikti

Gazeteciler Yeşil Bursa için fidan dikti


BURSA (A.A) - Bir Milyon Fidan Kampanyası kapsamında 666 bin fidanı toprakla buluşturan merkez Osmangazi Belediyesinin, sezonun son fidan dikim törenini basın mensuplarıyla yaptığı bildirildi.
     Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gazetecilerle birlikte fidan diken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bir Milyon Fidan Kampanyası kapsamında Basın Ormanı oluşturdu.
     Bahar dönemi fidan dikim sezonunu kapatmaya hazırlanan Osmangazi Belediyesi, sezonu basın mensuplarıyla Demirtaş Baraj Gölü mevkisinde düzenlenen törenle tamamladı.
     Fidan dikim törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ev sahipliğinde medya yöneticileri, köşe yazarları ve muhabirlerden oluşan basın mensupları katıldı.
     Basın Ormanına ilk fidanı Dündar dikerken, ardından basın mensupları da fidanları toprakla buluşturdu.
     Yoğun yapılaşmanın beraberinde Bursa yeşilini azalttığını söyleyen Dündar Bursa yeşiliyle tanınan bir şehir, bizler kampanya ile istiyoruz ki şehrimizin eşsiz yeşilini koruyalım, geleceğe taşıyalım dedi.
     Dündar, Ovaakça, Demirtaş, Avdancık, Kazıklı, İsmetiye, Selçukgazi ve Soğukpınar bölgelerine karaçam, kızılçam, sarıçam, sedir, ardıç, akasya, selvi ve akçaağaç gibi türlerin yanı sıra fıstıkçamı, ceviz, ıhlamur, kestane ve yalancı akasya gibi meyveli türlerin de dikildiğini belirtti.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gazeteciler Yeşil Bursa için fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER