Gaziantepte Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim

Gaziantepte Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi Gaziantepte öğrencilerle buluştu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşıyan projenin sunumlarını iki hafta boyunca 12 bin öğrenci izledi. Gaziantep Valiliği il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan ilkokul 3. 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik sunumlar Onat Kutlar Salonu ve Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile hazırlanan proje çerçevesinde, spor kültürünü, Olimpiyat Oyunlarını ve felsefesini, fair playi, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatıldı.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun ile Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Pulcunun katılımıyla gerçekleşen Gaziantepte projenin uygulanması ile ilgili protokol töreninde katkılarından dolayı Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür plaketleri verildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin tanıtımı açısından uluslararası projelere önem verdiklerini, gelecekte de bu konuda desteklerin süreceğini ifade etti.
     Güzelbey, bu yıl Türkiyede yapılacak U20 Dünya Futbol Şampiyonasına Gaziantepte de en iyi şekilde ev sahipliği yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER