Gaziantepte 16 ayda 411 kadın, sığınma

Gaziantepte 16 ayda 411 kadın, sığınma evine başvurdu -Temmuz ayına kadar Alo Şiddet Hattını da 212 kişi aradı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kadın Sığınma Evine, 16 ayda 411 kişi başvurdu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Nisan 2011de Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı faaliyete geçen 20 kadın, 20 çocuk ve 1 engelli odası ile toplam 41 kişi kapasiteli Kadın Sığınma Evine bugüne kadar, 411 kadının müracaat ettiği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Şiddet Hattına yapılan başvuruların inceleme ve değerlendirmesinin ardından 72 kadının belli periyotlarda, Kadın Sığınma Evinde barınmasının sağlandığını belirtti.
     Temmuz 2012 ayına kadar Alo Şiddet Hattını da 212 kişinin aradığını aktaran Akyol, Kadın sığınma evleri, şiddete maruz kalan ya da risk altındaki kadınların, çocuklarıyla birlikte şiddetten uzak, güven içerisinde kalabilecekleri kuruluşlardır. Kadınların daha güvenli bir ortamda barınmasını amaçlayan Bakanlık, yerel yönetimler aracılığıyla kadınları koruma altına almayı ve kadının güçlenmesine aracılık etmek istiyor dedi.
     Geçen yıl nisan ayında faaliyete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma Evinde, kadınların rahat bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri bir sosyal merkez inşa ettiklerini ifade eden Akyol, sığınma evinde uzman personelin görev yaptığını ve tüm giderlerinin de Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılandığını aktardı. Şiddete maruz kalan kadınlara destek olduklarını vurgulayan Akyol, mağdur kadınların sorunlarına modern tekniklerle çözüm aramak amacıyla hizmet verdiklerinini dile getirdi.
     Muhtar Akyol, Kadın Sığınma Evlerine müracaat etmek isteyenlerin Kadın Danışma Merkezi ve Alo Şiddet Hattı olan 444 17 01 numaralı telefondan bu merkezlere ulaşabileceklerini hatırlattı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepte 16 ayda 411 kadın, sığınma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER